… Jönnek!

Kelemen Miklós:

A földkérdésről és az idegenek bevándorlásáról

Sokszor halljuk balfelől, hogy Magyarország mindig befogadó állam volt. Szerencse, hogy a jövevények mindig hálásak voltak nekünk ezért. Mint a románok, vagy a szerbek. A klasszikus állambölcselet szerint az állam népesség, terület és hatalom összessége. Ha nem figyeljük éberen ezeket a folyamatokat, középtávon is lehetetlenné válik Magyarország magyarok általi vezetése. 

Bethlen István 1912-ben ,,Az oláhok birtokvásárlásai Magyarországon az utolsó 5 évben” című nagyszerű tanulmányának előszavában figyelmeztetett, hogy egész Erdély elveszik, ha nem teszünk valamit a magyar földbirtokok idegen kézbe kerülése ellen. Hihetetlen, de már akkor az erdőirtás veszélyeit is látta. Leszögezi, hogy a föld elveszésével a magyar elem is meggyengül az adott vármegyében. Máramarostól Torontálig, Bihar vármegyétől Maros-Tordáig kizárólag adatokkal dolgozva elemzi térvesztésünket: ,,Kolozs megyében 15.600 hold (….), a vármegyei magyar magánbirtokoknak közel 11 %-a került az utolsó öt évben oláh kézre.” ,,A föld, amely csak korlátolt mennyiségben áll a nemzet rendelkezésére és épp ezért a nemzetnek közkincse, az üzérkedés legkedveltebb tárgyává vált. Korlátlanul lehet vele kereskedni és ebbe az államnak, a nemzeti akaratnak nincsen beleszólása.” Egy generációnyi időt jósol, hogy az erélyi magyar birtokok fele elvész. Ma súlyosabb a helyzet ebben a tekintetben. Tanulmányát ezzel fejezi be a későbbi magyar miniszterelnök: ,,Magyar nemzeti birtokpolitika! Meddig késel még az éji homályban?”

Gróf Bethlen István miniszterelnökként az Országházban 

Ma is a szemünk láttára veszítjük el a magyar földet. Már nem csak a Dunántúlon, de az ország keleti felében is a külföldiek vásárolják a magyar falu határát. Erre háromnegyed éve Franka Tibor figyelmeztetett a Magyar Fórumban. Úgy vélem, nem elegendő a zsebszerződések ügyét azzal elintézni, amivel Dávid Ibolya tette az Új Időkben, nevezetesen, hogy az a jogi álláspont, hogy ezek a szerződések nem érvényesek.

A valós életben sajnos nagyon is élnek, és ez elbirtokláshoz vezethet, noha ennek alapja jogellenes. Egyszerre három szálon kellene megindulni: a közreműködő ügyvédeknek az ügyvédi kamarából való kizárása indokolt, nyilvánvaló törvénytelenség elkövetéséért, a tulajdoni lap esetében okirathamisítás történik, büntetőeljárást kellene legalább néhány esetben indítani, hiszen egy színlelt szerződés adatait jegyzi be a földhivatal. Míg végül legalább egy zsebszerződés megszerzésével polgári jogi bírósági eljárást kell indítani a kontraktus érvénytelenítésére. Ahhoz, hogy ezek a törvénytelen szerződések a ,,zsebekből” előkerüljenek annyi kellene csak, hogy kilátásba helyezze az FVM, hogy visszakapnák elkótyavetyélt  földjeiket a magyar gazdák, az árát pedig csak kis mértékben kellene visszafizetniük, egy szerződést érvénytelenítő bírói döntés alapján. Néhány ilyen per pillanatok alatt óvatosságra intené a külföldieket.

A külföldiek közül a németek és az izraeliek után az ukránok és a kínaiak vásárolják a legtöbb budapesti  ingatlant. Szervezetten zajlik az II.,V., XII. kerület lakásainak felvásárlása. Az izraeliek tavaly az V.,VI.,VII. kerületben minden más külföldinél több ingatlanhoz jutottak hozzá. A kínaiak a X. kerületet kedvelik.

A rendelkezésemre álló információk alapján kijelenthetem, hogy az orosz, ukrán és a grúz maffia Magyarországon etnikailag homogénnek nevezhető és a magyarországi szervezett bűnözést is tévedés magyarnak nevezni. Különös veszélyt jelent a szovjet utódállamok maffiája, hiszen ezek révén az egykor hatalmas szovjet birodalom óriási pénzkészletei keltek lábra és várnak befektetésre.  Köztudott, hogy a szovjet utódállamok maffiózóinak egy része izraeli útlevelet szerzett, kihasználva a kivándorlást (aliját) segítő intézkedéseket. A szovjet utódállamok maffiózói mindig is nagy érdeklődést mutattak a közeli békés Magyarország iránt, mert egyrészt közel van, ismerik a terepet, másrészt pedig a laza jogrend miatt könnyen megvethették a lábukat. Az ukrán maffia szerepe az autólopás és a prostitúció területén közismert. Mindezek után  feltűnő, hogy a négy legtöbbet vásároló nemzetiség között a 2. és 3. helyen éppen az izraelieket és az ukránokat  találjuk. Hiszen bárkiben felmerülhet a kérdés, hogy a magyarországi befektetéseket eszközlő izraeliek vajon nem az orosz és ukrán maffia pénzét fektetik-e be Magyarországon, kihasználva a kialakulatlan  pénzügyi rendszert? 2000. február 22-én a BBC műsorában az orosz maffia fokozott magyarországi jelenlétét az Interpol képviselője is megerősítette. Arra is Lovas István hívta fel a figyelmünket a New York Times cikke alapján, hogy Izraelben nem bűncselekmény a pénzmosás, vagy ha izraeli állampolgár külföldön adót csal. ,,Orosz maffia pénzek, kolumbiai kábítószerüzletekből származó bevételek folynak át izraeli bankokon anélkül, hogy a hatóságok ezt megakadályoznák.”

A Dunántúlon már egyértelműen a németek és az osztrákok az urak, és ha most nem lépünk, néhány izraeli banké lesz a Tiszántúl. Zala megyében a külföldi vásárlók 60-70%-a német, 20 %-a osztrák, viszonylag nagyszámú a svájci, holland és az olasz tulajdonos. Somogy megyében tavaly kilenc hónap átlagában 76,8%-uk német volt. Mivel 1998. március elsejétől a közigazgatási hivatalokhoz került a külföldi ingatlanvásárlások engedélyeztetése, és nincs semmiféle központi rendelkezés arra vonatkozóan, kiknek kell megadni ezt a lehetőséget, így jobb híján gyakorlatilag mindenki vásárolhat, kivéve akiről a magyar hatóságok tudják, hogy maffia-kapcsolatokkal rendelkezik – ez pedig elég ritka. A kérelmek 97 %-át engedélyezték a megyei közigazgatási hivatalok, a fennmaradó 3% nagy része hibás beadvány volt… Összességében több, mint ötven ország állampolgárainak van lakása, háza, üdülője, telke Magyarországon. Az egész koncepció rossz, azt kéne vizsgálni, kik azok a  külföldiek, akiknek a  tulajdonszerzése érdeke a magyar államnak.

Budapesten több, mint tízezer ingatlan van izraeli kézben. A Duna Plaza és a Csepel Plaza megépítése után a Plaza Center Europe nevü izraeli cég Győrben, Debrecenben, Székesfehérváron és Pécsen épített bevásárlóközpontot. Idén Szegeden, Miskolcon, Nagykanizsán terjeszkednek és ez még csak a kezdet. Angyalföldön irodanegyed épül részben izraeli tőkéből (320 ezer m2). Izraeli kézben van a Deák téri volt rendőrségi székház, az SZDSZ és az MSZOSZ székháza, a Teve utcai rendőrségi épületkomplexummal szemközti telek, ahova Pest első felhőkarcolóját akarják építeni. Az Ofer-csoport szemet vetett az Erzsébet-térre is. A balettintézet épülete is 440 millióért nagyrészt izraeli kézbe került.

A tömeges ingatlanvásárlásokkal az a probléma, hogy az íly módon tulajdonhoz jutott idegeneknek egyetlen későbbi magyar kormány sem mondhatja, ha már tíz éve mondjuk itt vásárolt, hogy nem telepedhet le Magyarországon. Sokan gondolkodnak Izraelben a nyugodt Magyarországra településben. A magas bérleti díjak miatt (havi 80-100 német márka/hó) a plázák hihetetlen mértékű tőkekoncentrációt hajtanak végre, tömegesen téve tönkre a magyar kiskereskedőket. A liberális sajtó a fejlődés netovábbjának tartja e monstrumokat, arról persze nem beszél, hogy Franciaországban szigorúan korlátozzák ezek építését. Városépítészeti szempontból teljesen elfogadhatatlan, hogy parkosítás helyett az aligha magyaros hangzású Westend City Center tovább növeli a belváros közlekedési dugóit. Az ott megnyitott mozitermek befektetője, a Ster Century elnöke Mik Ross azt közölte, beruházásának megtérülésére öt évet szán. Eközben sorra mennek tönkre a patinás pesti mozik (Broadway, Ugocsa, Tátra, Graffiti, Uránia.) Pécsen is egyelőre csak a legjobb mozi zárt be (Park Mozi). A lakásmaffia az elmúlt két évben több, mint ezer budapesti lakást szerzett meg idős, egyedülálló emberektől.

A Világbank 1999. április 26-ai tanulmánya a ,,Közép-és Kelet Európa és a FÁK  agrárgazdasága” címet viseli. Ebben a következő célok és javasolt intézkedések szerepelnek: ,,A földtulajdon – és a földpiac-szabályozások megváltoztatása:

  1. földtulajdon engedélyezése jogi személyek (vállalatok és gazdasági társaságok) számára;
  2. a földtulajdon felső határának eltörlése; és
  3. mezőgazdasági földtulajdonlás megengedése idegen állampolgárok számára.”

(Magyar Fórum 1999. dec. 2.) Teljesen megalapozatlan az a vélekedés, hogy akik Magyarországon a fenti célok elérését szorgalmazták és szorgalmazzák azok a Világbank ügynökei?

Elfogadom Popper Péter vélekedését arról, amit a Mozgó Világ januári számában fejtett ki, nevezetesen hogy a származás általában determinálja a (politikai) gondolkodást, ezért beszélünk született liberálisokról, most már csak a magyaroknak kéne rádöbbenniük, hogy hova tartoznak.  A született liberálisok a rendszerváltás után fedezték fel, hogy a külföldi is más, az idegen az igazán szép – rajtuk kívül.

Az idegenek bevándorlásáról 

,,A magyar lélek kialvása születésünk helyét idegen földdé fogja változtatni” Kölcsey

Nem figyelhetjük úgy az eseményeket, ahogyan egyik középszintű rendőri vezetőnk tette, amikor a Scottland Yard tisztje budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy a Sárga kígyó nevű kínai embercsempész maffiának Csehország és Lengyelország mellett Magyarország a célállomása. Rendőrünk erre csak annyit tudott mondani, hogy erről nincsenek információi. Az embercsempészetet jelentős mértékben a szervezett bűnözés irányítja.

Jelenleg elsősorban az afgánok, bangladesiek, közép-afrikaiak (Kamerun, Etiópia, Nigéria, Kongó, Sierra Leone) és a kínaiak bevándorlása szembeötlő. Európa az elkövetkező 20-30 évben története második legnagyobb népvándorlását fogja megélni, mert a fejlett országok továbbra is önző érdekeiket tartják csak szem előtt és nem történik munkahelyteremtés a világ legelmaradottabb régióiban. 50 év múlva Afrika lakossága 1 milliárddal lesz nagyobb, de természetesen ebből folyamatos és kivédhetetlen tömeges migrációra számíthat Európa. Elkerülhetetlennek tűnő uniós tagságunkkal a szabad népességáramlás is meg fog valósulni, én leginkább a törökök ismételt megérkezésére számítok, hiszen Törökország és Németország között éppen félúton vagyunk. Magyarországon a menedékkérők száma az 1997. évi 177-ről 1998-ban 7118-ra , 1999-ben 11.499-re növekedett. 52%-uk, több mint hatezren nem európaiak. A Maastrichti szerződés az illegális bevándorlás, tartózkodás és munkavállalás elleni harcról beszél, mint ami a tagállamok közös érdekű kérdései közé tarozik. (K/1cikk) Ha annyira menetelünk az EU felé, akkor miért nem hozunk szigorításokat ezen a területen? Ehelyett 1998. március 1-től Hornék lehetővé tették az Európán kívüliek bevándorlását is, a területi korlátozások feloldásával.

A menekültek több, mint 70 %-a illegálisan érkezett, 1998-ban 73 országból. A nyírbátori közösségi szálláson 25 nép képviselteti magát. Szeptember elején többségében afgán,  bangladesi, Srí Lanka-i, kínai, valamint  palesztin, örmény, nigériai, vietnami tartózkodott, akik tiltott határátlépést követtek el, úgy érkeztek tehát Magyarországra, hogy azonnal megsértették a magyar jogrendet, mégsem utasítják ki őket rögtön, hanem hosszú idegenrendészeti eljárás kezdődik. Ha valaki eltitkolja, hogy van útlevele, nem is lehet kiutasítani. Ha menekültstátuszt kér, elkerüli a kiutasítást és annak végrehajtását. Bangladesiek esetében a varsói külképviselethez kell a magyar szerveknek fordulniuk. Az eljárás egyedi, gyakran hosszadalmas, hiszen sok időt vesz igénybe egy-egy személy igazi kilétének a megállapítása. 1998-ban kilencszer annyi afgánt ismertek el menekültként a magyar hatóságok, mint délvidékit, de még a közép-afrikaiak közül is kétszer annyian nyerték el a magyar állampolgárokkal szinte azonos jogokat. A KSH 1998-as hivatalos adata szerint Budapesten a 15-39 éves korosztályban 1000 lakosra 58 külföldi állampolgár jut, ami azt jelenti, hogy hozzávetőlegesen 70-80 ezer külföldi tartózkodik Budapesten. (Nem számítva a magyar nemzetiségűeket természetesen.)

Az ideiglenesen még magyarul beszélő Kossuth Rádió nem kívánta tudatosítani a magyarokban a következő információt, ezért január 25-én a 11-es hírek után többször nem hangzott el, hogy Magyarország Európában a nyolcadik legnagyobb befogadó országgá vált, a legnagyobb mértékben az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és nálunk növekedett az előző évhez képest a menedékstátust kérők száma.

Kuncze (ha nekik a miniszterelnök csak Orbán…) 1996 novemberében aláírta az osztrák-magyar toloncegyezmény módosítását, arra kötelezve a magyar hatóságokat, hogy lényegében válogatás nélkül átvegyenek mindenkit, aki valószínűleg Magyarországról szökött át illegálisan Ausztriába. A menedékjogi törvény hatálybalépése óta biztonságos harmadik országnak számítunk, ha innen menekült az illető az Unió bármely országába, Magyarországra visszatoloncolható. Ausztria ezt a lehetőséget tömegesen alkalmazza. Még a szociáldemokrata osztrák belügyminiszter bejelentette, hogy Ausztria 6%-al csökkenti 2000 januárjától a bevándorlók kvótaszámát, miközben Magyarország még meg sem határozott ilyet. Tovább szigorít Franciaország és Németország is. Olaszországból az illegális bevándorlókat gyorsított eljárással 30 nap alatt toloncolják ki. Az Egyesült Államok és Új-Zéland mellett kétségtelenül Kanada bevándorlás-politikája a világon a legliberálisabb, de még Kanadában is megkövetelik, hogy a bevándorlóknak szakmája legyen. Magyarország nem állít ilyen kritériumot. Kanada harmadik legnagyobb városában, Vancouverben már a kínai az első nyelv…

Az Oroszországból Németországba bevándorolni kívánóknak három szűrőn kell átesniük. A szovjet utódállamok német követségein, konzulátusain a jelölteknek bizonyságot kell tenni ,,népi német tudatukról“ és a német szokások ismeretéről. Harmaduknak ez nem sikerül, újabb próbálkozás nincs. Ilyen természetesen nálunk elképzelhetetlen.

Angliának természetesen nincsenek lelkiismereti gondjai, ha túszként Londonba került afgánokat kell kitoloncolni, kérve Oroszországot is befogadásukra, ahol mostanában kifejezetten szeretik irtani a muzulmánokat. Görögországból pillanatok alatt ,,kiseprűzték’’ a megfelelő iratokkal nem rendelkezőket. Csehország a FÁK–államokból érkezett illegális munkavállalókat küldte vissza és vízumkényszert vezetett be, amelyhez hamarosan felvidéki szomszédunk is csatlakozik. Amikor színesbőrűekkel beszélgetek, arra kérdezek rá: Mikor érkeztek? Meddig maradnak? Meg akarnak-e magyarul tanulni? Általában néhány hónapja érkeztek, nem tudják meddig maradnak és meg akarnak magyarul tanulni.

Az idegenek tömeges beáramlása Magyarországon súlyos következményekkel fog járni viszonylag rövid idő alatt. Kulturális azonosságtudatunk újrateremtése, történelmi hagyományaink megőrzése kerül veszélybe. Olyan kulturális különbségekről van szó, amelyekről csak az bizonyosodhat meg, aki ellátogat a debreceni menekülttáborba. Az afrikaiaknak külön folyosójuk van, a délvidéki magyaroknak csak most sikerült egy fél folyosót elfoglalniuk, ők takarítják az egész tábort. A tábor területén bosnyák iskolát működtet a magyar állam, de amíg a bácskai magyarok nem kapják meg a befogadotti státust, nekik fizetniük kell a táboron kívüli iskolákban tanuló gyermekeik után. A délvidéki magyar gyerekek bosnyák iskolába járnak Debrecenben, mert az ingyenes… Az arabok nyilvánvalóan azért kapják meg hamarabb a tartózkodási engedélyt, mert van pénzük meggyorsítani a folyamatot.

A kommunizmus kultúraromboló hatása miatt a magyar nemzet jelenleg nem képes nagy tömegek asszimilálására, mert például nem követeljük meg a helyes magyar beszédet. Az iszlám vallás megjelenése sem lesz következmények nélküli, bár most minden együttérzésem a csecseneké, albánoké, palesztinoké. Látnunk kell, hogy a Kornis Mihály által emlegetett 5000 értelmiségi mindent megtesz, hogy a jelenlegi liberális bevándorláspolitika ne változzon. Az SZDSZ-nek és az MSZP-nek meg kell erősítenie szavazóbázisát, mert magyarokból most már nehéz lesz. A most érkező idegenek nem fognak nemzethű pártra később sem szavazni. Kőszeg Ferenc a Magyar Helsinki Bizottság elnöke írta: ,,Arra van szükség, hogy a külföldi érdekelt legyen az itt maradásban”. Mit mond majd Kölcsey, Arany, Petőfi, Kosztolányi neve a most érkezőknek ?

Azon álliberális érvelés ellen, hogy a népességfogyás miatt szükséges a tömeges migráció, jól hangzott az ENSZ demográfiai hivatala igazgatójának véleménye, mely szerint a születések számának növekedése nélkül a bevándorlás nem gyakorol hatást az elöregedésre. Magyarországnak szóló nyilatkozatában azt is kifejtette, hogy a munkaképes-korúakra jutó gazdasági teher növekedésének hatása kivédhetetlen, és ezzel a kormánynak szembe kell néznie. Sajnos azonban hosszú halogatás után a ,,válsághelyzet‘‘ ilyetén törvényi meghatározása valószínűleg semmit sem javít a jelenlegi liberális abortusz helyzeten, de mit is várhatnánk Pusztai Erzsébet államtitkár asszonytól, az MDNP elnökétől, aki Surján László mellett az életellenes abortusztörvény első számú felelőse. Jobbágyi Gábor, a Pacem in Utero Egyesület elnöke már az alkotmánybírósági döntés meghozatalakor pesszimista volt, mi még reménykedtük. Horváth Zsolt, a MEH államtitkára szerint a javaslat kidolgozóit az a cél vezette, hogy senkinek ne kelljen a magzatát megtartani csupán azért, mert nem képes kifizetni a terhességmegszakítás költségét. Nem véletlen, hogy Kökény Mihály elfogadhatónak tartja a tervezetet.

Ha valaki ellátogat az alföldi tanyavilágba, szomorúan tapasztalhatja, hogy rengeteg az üresen álló ház. Egy olyan pillanatban vagyunk, amikor a magyarság átengedi életterét a szép idegeneknek.

Csath Magdolna felhívta a figyelmet arra, hogy egyre több helyen foglalkoztatnak Magyarországon külföldi cégek szegényebb országokból idehozott munkásokat. A Pénzügykutató R.t. 1997-es tanulmánya 2005-ben 150 ezer külföldön foglalkoztatott magyarral számol…

Emberileg teljesen megértem, hogy a harmadik világból nézve ez itt a kánaán, de Magyarországnak akkor is joga van meghatározni, hogy kiket fogad be tömegesen. A bevándorlásról szóló törvény (1993. évi LXXXVI. tv.) Hornék által módosított formája arról szól, hogy aki szeretne, az letelepedhet hazánkban. Boross Péter belügyminiszterként expozéjában 1993 áprilisában kiemelte, hogy migrációs szempontból Európa legveszélyeztetettebb országa hazánk. Pedig csak 1998 lett a robbanás éve. (Ekkor nyilatkozta többször azt is, hogy ,,Magyarország megtelt, kivéve a magyarok számára”, ezért sok sajtótámadás érte, nem is nyilatkozgat ilyeneket azóta.) Persze ennél is egyszerűbb egy kis céget bejegyeztetni és máris külföldi befektetőnek számít a szerb és a közel-keleti.

A Magyarországra érkező menekültek döntő hányada Dél-Kelet Ázsiából, illetve Közép-Afrikából érkezik, és ezek a területek a világ legfertőzöttebb térségeinek számítanak az AIDS vírus szempontjából. Dél-Kelet Ázsiában 6 millió HIV pozitív embert tartanak nyilván, 1999-ben 1,3 millió új fertőzés történt. Fekete-Afrikában a helyzet megdöbbentő: 23,3 millió az összes, illetve 3,8 millió csak az 1999-ben fertőzöttek száma. Egyes régiókban a felnőtt lakosság negyede HIV pozitív. Ugandában a 22 milliós népességből 1,9 millió. (Nyugat-Európa: 520 ezer, ill. 30 ezer új fertőzött.) Magyarország egyelőre  3500-4000 HIV pozitív emberrel a gyengén fertőzött kategóriába tartozik, de a magyar lányok egy része exotikusnak, ezért izgalmasnak tartja a feketéket…

Megindult Nyugat felé az oroszországi zsidóság újabb hulláma. 1998-ban 13.019-en, 1999-ben 29.534-en vándoroltak ki Izraelbe. (Molnár Balázs nagyszerű cikkéből  kiderül, hogy zsidó családtag nélkül Izraelbe bevándorolni lehetetlen.) A 90-es évek elejétől kezdve útjuk Budapesten keresztül vezetett…

Ideje elkezdeni jobbról is támadni a liberális Fideszt. Alapvető hibákat ejt a külpolitikában, sajtópolitikája nincs, a privatizációt nem vizsgálja felül, és csak szomorúan gratulálhatok a Magyar Polgári Pártnak nemzetközi szalonképességéhez. Úgy látszik, ahonnan támadják, arra igazodik. Sajnálatos, hogy nemcsak a Fidesz nem látja a földhelyzet jövőt veszélyeztető alakulását, de a Kisgazdapárt sem, hiszen a Vasárnapi Társalgóban (www.netlap.hu/vasarnapiujsag) történt beszélgetésből kiderült, hogy Torgyán József egy kérdezőtől várja a zsebszerződések strómanjainak kinyomozását. Pedig a magyar föld közigazgatási eszközökkel való védelme eurokonform dolog lenne, erről bárki megbizonyosodhat, aki Ausztriában vagy Dániában naiv módon termőföldet próbálna venni. És hol vagyunk még attól, hogy elvileg jobboldali politikusaink belássák, hogy Magyarország tömeges bevándorlásra számíthat?

A magyar jövőt három dolog veszélyezteti: az idegenek tömeges bevándorlása és ingatlanvásárlása, illetve a hanyatló gyermekáldás. Magyar szellemet akarunk, magyar akaratot, magyar életet.

Demokrata, 2000. március 15.

Megosztás: