Miss Hungary 1919

Csermely Péter 1994-1998 között csillogtatta páratlan humorát a Demokrata 1 perc rovatában. Ebből is fogunk néhányat közzétenni. Emlékeztetve arra, kik is voltak hatalmon kétharmaddal 25 éve. Ebben a glosszában is volt olyan poén, amin Lovas István jóízűeket nevetett évekkel később is (hajlakkos flakonnal szkanderezés). Másrészt, amikor Csermely ’99-ben az MTV hírigazgatója lett, akkor felkérte Lovast tanácsadójának. Nagy kár, hogy a Mediaworks tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettese hosszú évek óta nem ír.

Kósáné Kovács Magda (Budapest, 1940. november 4. –) pedagógus, szakszervezeti vezető, politikus. 1990 és 2004 között országgyűlési képviselő, majd 2004 és 2009 között az Európai Parlament képviselője, 1994 és 1995 között munkaügyi miniszter.

Kósáné Kovács Magda azóta a kedvencem, hogy az MSZP miskolci kongresszusán olyan szimpatikus elánnal szólította fel a kissé enervált tagságot az Internacionálé elkrákogására. Nyilván nem véletlen, hogy a kormányból jó érzékkel dezertált Kosáné Kovács Magda az MSZP egyik titkos ásza, akiről rendszeresen terjed, hogy itt meg ott majd fellép Horn Gyula ellenében, és valami hihetetlen alternatívát képez.

Megmosolyogtató hírek ezek. Horn Gyula nem egy tétel, de a múltbéli önjelölt alternatíva-képzőket eddig mindig erőből pöckölte vissza a nagy vörös freskóba, mint például éppen Miskolcon Nagy Sándort, aki a hangulat elemzése után percek alatt beleolvadt a környezetbe, mint a csernobili reaktorblokk.

Kósáné Kovács Magda is így járt, jár és fog járni, hiába szkanderezik reggelente órákig a hajlakkos flakonnal. Persze az is lehet, hogy Miss Hungary 1919 intelligens nő, és a miniszterelnök támogatói időről időre meggyőzik arról, hogy Horn Gyulát személyesen Lenin szemelte ki a pártelnöki posztra, és atomháborút indít, ha elmozdítják.

(Demokrata)

Megosztás: