Miért probléma, ha Fico megemlíti Sorost?

A Slovak Spectator nevű angol nyelvű  napilap totálisan nyugati sajtóban megszokott vonalat követi, de, noha az nem egyszerű, igen sokszor azt még túl is hajtja.

Ez az a lap, amely – és most fogódzkodjanak meg kedves olvasóink – nem említette a tényfeltáró újságíró és jegyesének pozsonyi meggyilkolását, de azóta persze kényszerét érezte, hogy sok-sok cikkben foglalkozzon a témával, hiszen Szlovákia, képletesen kifejezve, azóta lángokban áll.

A most ismertetendő cikk ma jelent meg honlapján ezzel a címmel: „Kicsoda George Soros és miért probléma, ha Fico megemlíti őt?”.

Mielőtt az ismertetést megkezdenénk, két dolgot kell rögzítenünk.

Az egyik az, hogy az eddig az oly „aranyosan” EU-szerető mondatokat kimondó Fico miniszterelnök Szlovákiáját simogató nyugati sajtó hatalmas kanyart írt le és bizony Robert Fico már ellenséggé vált. A kettős gyilkosság után először még csak zavarodott cikkek jelentek meg a helyzetről, hiszen azért mégsem illik, hogy egy ilyen minta „kelet-európai” országban kormányzati-maffia korrupciót szaglászó újságírót ölnek meg.

De amikor Fico azt vágta oda az őt és kormányát bíráló Andrej Kiska államelnöknek, hogy most aztán már mondja el, miről beszélt George Sorossal tavaly szeptember 25-én New Yorkban, egyből vége lett a Fico iránti szimpátiának.

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/miert-problema-ha-fico-megemliti-sorost

Megosztás: