Kiknek is a kezében összpontosul a német média?

Kezdjük egy orwelli idézettel: „Egy társadalom minél inkább távolodik az igazságtól, annál jobban utálják azokat, akik azt kimondják”.

A mai nyugati társadalom valóban már annyira elsodródott az igazságtól, hogy annak kimondóit – Orwellen túlmenve – nem csak utálják, hanem letiltják, vagy elővéve legunalmasabb bozótvágókésüket, lefasisztázzák és lenácizzák őket, kaparva-keresve hízelgésük gyümölcseit tulajdonos uraiknál.

A Sputnik News (már a megemlítése is szörnyű!) utána járt annak, hogy mennyire igaz az az állítás – a német médiatulajdonlás terén – hogy egy demokratikusnak mondott társadalom alappillére a plurális, független média.

Amit talált, annak kimondása nagyjából annyira „nyugtathatja” meg a mai rend urait, mintha a Soros-féle 444.hu-nak egyetlen napot ki kellene hagynia abban, hogy két perc alatt nyálcsorgató engedelmességgel felpasszírozza a nyugati médiában épp kitett legújabb Putyin-összeesküvést.

A hét nyomtatott oldal terjedelmű ténybemutatás bevezetőjében egyebek között azt írja, hogy a független és plurális nyomtatott média egy demokratikus társadalom kialakulásának alapfeltétele és egyben e demokrácia minőségének egyik mutatója.

A függetlenségnél két fajtát lehet megkülönböztetni. Az egyik az államtól, a másik pedig az egyes magánemberektől, családoktól vagy vállalkozásoktól való függetlenség. Főként a második kritérium terén mutatnak a német médiumok rémisztő egyenirányítást. Mely kitétel, tegyük hozzá, igazán szelíd, hiszen a német médiát rendszeresen olvasók tudják, nehezen találnak olyat közülük, mely ne pincsikutyaként tapsikolna annál jobban Merkelnek, minél erősebb ez a német zászlótól is dokumentáltan elrohanó, Európa-gyilkos nőszemély. Vagyis az államtól való függés – enyhe kifejezéssel élve – szintén súlyos.

A Sputnik által végzett vizsgálat kiderítette, hogy nem csak a nyomtatott, de az egész országos online és tévémédia is három „kőgazdag” és roppant nagy hatalmú család kezében összpontosul.

E három család áll a németországi véleményformálás gyökerénél.

Folytatás:

https://magyaridok.hu/kulfold/kiknek-kezeben-osszpontosul-nemet-media-2868237/?utm_source=Napi+h%C3%ADrlev%C3%A9l+a+Magyar+Id%C5%91k+kiemelt+h%C3%ADreir%C5%91l&utm_campaign=a154687bd6-hirlevel&utm_medium=email&utm_term=0_4fe27455be-a154687bd6-181179461

 

Megosztás: