„Ki akarja George Soros bőrét?”

THE JERUSALEM POST

Az izraeli The Jerusalem Post francia honlapján e címmel jelent meg egy Tibor Krausz által jegyzett írás.A cikk leadje: „Az amerikai-magyar milliárdos által alapított budapesti Közép-európai Egyetemet Orbán Viktor nacionalista kormánya bezárással fenyegeti”.

Csak olvasóink emlékeztetésére: Netanjahu izraeli miniszterelnök kormánya jó néhány Soros-vircsaftot fenyeget bezárással ott, ahol ezt a lapot szerkesztik. Hogy ők „Soros bőrére” vadásznak-e, arról nálunk még nem született cikk. De tudtunkkal máshol sem.

Krausz, a lap magazinjának állandó tudósítója nem kevesebb mint 14 nyomtatott terjedelemben ismétli el mindazt a klisét, amelyet a Soros védelmében írt cikkek ezreiből eddig már megtudhattunk.

A fenti állítás alól kivétel van.

Az első: a pro-Soros cikk mentegetni akarja a milliárdost azon saját vallomása alól, mely szerint „segített egy fasisztának zsidók javai eltulajdonításában” az auschwitzi deportálások idején. Krausz is úgy írja, hogy Soros azt „bevallotta”. Majd így folytatja: „Ez a múltja bumerángként ütött vissza neki, és olyan vádakat szült, melyek szerint együttműködött a nácikkal. De ezt sohasem bizonyították”

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/ki-akarja-george-soros-boret

 

Megosztás: