A közös orosz-kínai eurázsiai légvédelmi övezet határa a csillagos ég

SPUTNIK NEWS

A kínai légierő parancsnoka jelezte Kína azon szándékát, hogy folytassa az általános jellegű együttműködést az orosz légvédelmi erőkkel.

Alexander Hrolenko orosz katonai elemző elmondta, a szándék kifejezése az első lépés azon az úton, amely az eurázsiai légtérben közös légvédelemhez vezet.

Ma Hsziao-tien vezérőrnagy, a kínai légierő parancsnoka azt mondta, Peking 360 fokos együttműködést óhajt az orosz légierővel. Hangsúlyozta: a két ország baráti szomszédok a nemzetközi kapcsolatok szerkezetén belül a mai összetett és  csapongó helyzetben mindkét országnak közös érdekei és stratégiai szükségletei vannak”.

Korábban az orosz légierő parancsnoka, Viktor Bondarev tábornagy kijelentette,  hogy a két ország légiereje közötti kapcsolatok „kitűnőek”.

Hrolenko még elmondta, egyértelmű,  hogy a mai globális geopolitikai viharok hatására döntött a két ország, hogy a hagyományos közös gazdasági projektek és katonai-műszaki együttműködés területéről átlép a közös stratégiáknak a haderők minden ágát érintő kifejlesztésébe.

Megosztás: