„A véleményszabadság helyzete a német egyetemeken rosszabb, mint Magyarországon”

TICHYSEINBLICK

Ezzel a címmel jelent meg hosszabb cikk arról, hogy milyen siralmas állapotok uralkodnak a német egyetemeken a véleményszabadság terén, amely tovább romlik.

„Számos német egyetemen véleményőrök üldözik azokat, akik nem osztják világnézetüket és értékeiket”. /Hogyhogy ilyenkor nincs a helyi rohadtakból álló német brigád – mint nálunk a Haraszt-Kőszeg-Vásárhelyi-Heller-Konrád-Charles Gati-Paul Lendvai, stb. banda – amelyik kazahsztánozna a nemzetközi sajtóban?/

A  beszámoló azzal kezdődik, hogy Bernie Sanders, az amerikai elnökjelölt beszédet tartott a berlini Szabadegyetemen.

Az amerikai baloldal ikonja, akit a német politikai spektrumban valahol a zöldek és a Baloldal Pártja között helyzenének el. Lelkesedés, taps, derültség kíséri szavait. Nyers elméleteit zavartalanul adhatja elő. Konzervatív vagy jobboldali csoportok nem jelennek meg, akik tiltakoznának ellene vagy megakadályoznák felszólalását.

Egészen másként fest a helyzet, ha például a német Erika Steinbach, a konzervatív országgyűlési képviselő tartana előadást egy német egyetemen.

Baloldali csoportok már azt megelőzően mindent megtennének, hogy a rendezvényt megakadályozzák, beleértve az erőszak kilátásba helyezését.

A berlini Humboldt Egyetemen Jörg Baberowski, a kritikus nézeteiről ismert professzort baloldali csőcselék követi, támadja, rágalmazza. A fősodratú média csak nagy ritkán tudósít erről, akkor is a tettesek melletti rokonszenvvel.

A szerző más ilyen eseteket is ismertet. Ezek „csak a jéghegy csúcsa”.

„A német politika és a médiumok a tanszékeket kevéssé érdeklik. Sokkal szívesebben foglalkoznak a magyarországi felsőoktatás politikájával.”

Mert ott olyan támadást intézett a kormány egy egyetem (Soros) külföldi alkalmazottai ellen, ami máshol teljes mértékben a dolgok normális menetének a része lenne. Az, hogy munkaengedéllyel kell rendelkezniük. És hogy hazai campussal kell rendelkezniük, ha Magyarországon is létre akarnak hozni egy egyetemet.

Vajon mit szólna Berlin vagy Washington, ha Észak-Korea ukk-mukk-fukk   felállítana ott egy egyetemet?

Ha összehasonlítjuk Németországot Magyarországgal, akkor kiderül, „a német egyetemeken az akadémiai szabadság és a véleményszabadság feltételei messze rosszabbak.”

/Kérem az olvasókat, hogy ezt a cikket netán papírra kinyomtatva és azt meggyújtva semmiképpen se tolják Michael Ignatieff, a Nádor utcai Soros-egyetem rektorának arcába. Csak mosolyogjunk továbbra is. Nekünk a világért sem szabad semmi olyat csinálni, mint a másik oldal. Mutassuk meg nekik, hogy milyen erkölcsösek vagyunk. És amikor totálisan levernek bennünket és még a maradék néhány területen is átveszik az uralmat, ahol még nem uralkodnak, mosolyogjunk tovább, mert akkor „végső erkölcsi győzelmet” arattunk. Ugye, szelíd barátaim?/

Megosztás: