„Angela Merkel dühös Jean-Claude Junckerre annak Brexit-vacsorája után”

DER SPIEGEL ONLINE

A fenti címmel tudósít a német portál arról, hogy a kancellári hivatalban egyáltalában nem örültek azon részleteknek, amelyek J-C Junckernek Theresa May brit miniszterelnökkel elköltött vacsorájáról váltak ismerté a Frankfurter Allgemeine Zeitung német lapban.

Merkel dühét elsősorban Juncker konfrontatív viselkedése váltotta ki.

Juncker többek között azt mondta, hogy „A Brexit nem lehet sikeres”. Ezt a mondatot Martin Selmayr, Juncker német kabinetfőnöke többször is megismételte. /Selmayr-ről tudni kell, hogy egy magyar EP-képviselőnek azt az sms üzenetet küldte Juncker bizottsági elnökké történő megválasztása után, hogy „Ezt megbánjátok”./

Ha a briteket nagyon felmérgesítik, akkor a június 8-ára előrehozott brit választások után sem lesznek hajlandóak arról tárgyalni Brüsszellel, hogy mennyit fizessenek az egyre többet követelő EU-nak.

Márpedig az EU-költségvetési keretét 2020-ig állapították meg és ha utána a kifizetések nem folytatódnak – például 200 millió euró kutatások segítésére, 1,2 milliárd euró az ifjúság körében a munkanélküliségének leküzdésére, vagy 2,5 milliárd euró európai határvédelemre -, akkor óriásiak lesznek a bajok.

/Az egész Spiegel-cikk rendkívüli mértékű kétségbeesést mutat./

 

Megosztás: