A ZEIT-ben az olvasók szinte kizárólag Orbánt támogatják Timmermans-szal szemben

DIE ZEIT

A német neokonzervatív hetilap Frans Timmermans-szal készített hosszú interjújában (magyarul: http://lovasistvan.hu/2017/05/05/kerdes-timmermansnak-hogyan-kell-az-europat-elpusztito-antiszemita-orbant-megallitani/) az Európai Bizottság elnöke leantiszemitázta a magyar miniszterelnököt csak azért, mert az az Európai Parlamentben Sorost bírálta.

Most „A magyar kormány Frans Timmermans távozását követeli” című jelentésében arról tájékoztat, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter Timmermanst lemondásra szólította.

A hetilap által moderálás után engedélyezett hozzászólások óriási többsége Orbán mellett áll ki.

Arra ismét emlékeztetni kell, hogy az e más esetekben laptársaihoz hasonlóan oly érzékeny hetilap főszerkesztője, Josef Joffe, Amerikában is ismert neokon öleb, egy német közszolgálati televízióban a Trump-problémát annak  fehér házi meggyilkolásában látta.

Elképzelhető, mit kapott volna egy magyar főszerkesztő, ha a Merkel-probléma ilyen megoldását javasolta volna az M1-en.

(Kipróbáltam a Die Zeit kommentelési toleranciáját. Egyáltalán nem vad hozzászólásomat nem engedték ki, ami arra a következtetésre vezethet, hogy jóval több tényleges hozzászólás ítélte volna el Timmermanst. Egyébként a szigorú moderálás, illetőleg kommentelések nem engedélyezése kényes témáknál általános a német sajtóban.)

Megosztás: