Csurka István-est

Tisztelt Barátaink, Kedves Lovas István Társaság pártolók!

Amikor a Lovas István Társaságot megalakítottuk, terveinkben az is benne volt, hogy két másik ember munkásságát sem szeretnénk elfeledtetni. Chrudinák Alajosról és Csurka Istvánról van szó. Most elérkezett az alkalom, hogy Csurka István szellemiségét ismét megidézzük. Már csak azért is, mert egy tudós társaság a L’Harmattan Könyvkiadó jóvoltából megjelentette Csurka István – Néhány tanulmány egy életpálya megértéséhez címmel azt a könyvet, melyet most a mi társaságunk is szeretne bemutatni Önöknek, mégpedig úgy, hogy a könyv megjelenését lehetővé tévő barátainkat meghívjuk egy beszélgetésre. Ők pedig a következő neves emberek: Borvendég Zsuzsanna, Vasvári Erika, Pozsgai Zsolt, Domonkos László és a szerkesztő: Zárug Péter Farkas. Valamennyien más-más szempontból értékelik Csurka hihetetlenül gazdag és szerteágazó életművét. A politikustól a drámaíróig.

A Veritas Történetkutató Intézet jóvoltából június 30-án lehetőségünk nyílik ezt az összejövetelt megrendezni. Mégpedig 17 órától, a IX. ker. Zsil utca 2-4. szám alatti Veritas Intézetben. Jelszavunk: felejteni nem szabad. Már csak azért sem, mert sokaknak érdeke, hogy felejtsünk, hogy felejtsenek.

Szeretettel várjuk tehát Önöket a fenti megadott időpontban, ahol kicsiny meglepetéssel is szolgálunk. 17 órakor próbálunk pontosan kezdeni, tehát kérjük az érdeklődőket, legyenek pontosak, már 16:30-tól nyitva lesz a terem. Valamint vigyék hírét ennek az összejövetelnek is.

Addig is a Lovas Társaság nevében szép nyarat kívánunk mindenkinek.

 

Kondor Katalin

 

 

 

Megosztás: