Levél Göncznek

Göncz Árpád
volt köztársasági elnök és volt író/fordító

Tisztelt volt Elnök Úr!

A szoci szócsőként működő Sláger Rádió műsorvezetője július 16-án 8 óra 40 és 8 óra 50 perc között azt a kérdést tette fel a rádióhallgatóknak, hogy láttak-e már hírességeket meztelenül, és ha igen, számoljanak be arról, hogy miként festenek pucéran, különös tekintettel nemi szervük látványára. Az egyik hallgató elmondta, hogy ő Mádl Ferenc nemi szervét látta, ami úgy volt lehetséges, hogy amikor a vendégek az előttük lévő kis kötényt higiéniai okokból a fenekük alá teszik, kibukkan a vendég nemi szerve. A műsorvezető erre megkérdezte, milyen típusú Mádl Ferencé, majd rátértek Orbán Viktor nemi szervére.
Felszólítom önt, hogy nyilvánosan tiltakozzon, amiért ezt az alantasságot megtehetik ma a Medgyessy/Pető-kurzusban az ön utódjával szemben (is). Hogy segítsem szolidaritási nyilatkozata kiadását, képzelje el, mekkora botrányt csapott volna a pénzes média az ön védelmében abban az elképzelhetetlen esetben, ha 1998 és 2002 között egy jobboldali kereskedelmi rádió szórakozott volna hasonlóan önnel és feleségével, Zsuzsa asszonnyal.
Remélem, megszokott gyávaságát kivételesen visszaszorítja a majdnem minden emberben rejtőzködő tisztességnek legalább egyetlen cseppje.

 

(2004. aug.)

Megosztás: