Izraeli politikai baloldal: Netanjáhú túlélése miatt szítja a félelmet Irán ügyében

Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnök Irán állítólagos atomprogramjáról tartott látványos előadást hétfőn az izraeli baloldal azzal vádolta, hogy mindezzel az ellene felhozott korrupciós vádak elbagatellizálását akarja elérni, tudósít a német független gazdasági-politikai Deutsche Wirtschafts Nachrichten hírportál.

Netanjáhú ellen a rendőrség több vizsgálatot hajtott végre.

Baloldali ellenzéke szerint az izraeli jobboldal nem először cselekedik így. Példaként említi Ariel Saron egykori miniszterelnököt, akinek 2005-ben a Gáza-terv arra szolgált, hogy elterelje a figyelmet pénzügyeiről, amelynek következtében 8000 izraeli zsidónak kellett elhagynia a Gázai-övezetet.

A Netanjáhú ellen folyamatban lévő vizsgálatok közül még kettőt nem zártak le teljes mértékben. Az ügyek további kimenetele most a főügyésztől függ. Neki kell eldöntenie, hogy a miniszterelnök ellen vádat emelnek-e különféle pénzügyi visszaélések miatt.

Megtörténhet, hogy a főügyészség „a jogállamiság elpusztításával” vádolja.

Netanjáhú, állítják politikai ellenfelei, az időre játszik és a miniszterelnök most azt akarja érzékeltetni, hogy bukása Izraelnek katasztrofális lenne.

Folytatás:

https://magyaridok.hu/kulfold/izraeli-politikai-baloldal-netanjahu-tulelese-miatt-szitja-a-felelmet-iran-ugyeben-3060172/

 

Megosztás: