A német rendőri szakszervezet keményebb fellépést követel az antiszemiták ellen

FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG

Iskolákban történt antiszemita incidensek miatt a német rendőri szakszervezet keményebb fellépést követel a fiatalkorúakkal foglalkozó hatóságok részéről egészen az inkriminált családok gyermekeinek gondozás alá vételéig. „Amikor gyermekeket antiszemitáknak nevelik, akkor nem szabad visszarettenni attól, hogy őket a családjaiktól elvegyék”, jelentette ki Rainer Wendt rendőri szakszervezeti elnök.

Wendt  üdvözölte Volker Kauder CDU párti frakcióvezető javaslatát, hogy az egész országra kiterjedő antiszemitizmus-ügyi  bejelentési regisztert működtessenek az iskolákban. „Sajnálatos módon sok iskolaigazgató eddig a ’mi iskolánkban ilyen nem fordult elő’ módon járt el, mondta Wendt. Hozzátette, eddig nem regisztráltak sok mindent, ami a muzulmánok antiszemitizmusát illeti. De előítélet mentesen kell felmérni, hogy milyen hatékony ellenstratégiákat kell kifejleszteni. A németországi Zsidók Központi Tanácsa is az antiszemita esetek országos jelentési rendszere mellett van.

Wendt azt is követelte, hogy módosítsák az antiszemita bűntettek statisztikai kezelését a rendőrségnél és akotmányvédelemnél. Eddig  ugyanis az ilyen bűntettek felmérésekor jelentős kételyek merültek fel. Ha például egy zsidó intézményre mázolnak valamit és a tettes ismeretlen, akkor a statisztikában automatikusan „szélsőjobboldali” tettesekből indulnak ki. Ugyanakkor igen nagy az olyan esetek száma, amikor muzulmánok követnek el antiszemita cselekményeket.

Stb.

Megosztás: