Orosz mérgezés? Hahaha! – Németország jóváhagyta az Északi Áramlat 2-es földgázvezetéket

Az Euobserver brüsszeli szerkesztésű uniós hírportál egy olyan döntésről tudósít, amelyben a reálpolitika szöges bakanccsal rúgott a jelkép-politika fejébe. Mégpedig akkorát, hogy ha a mélyrétegeikben ilyenkor gyáván kushadó Szél Bernadett-félék mernének bírálni bármit, amit a német kormány tesz, üvöltve tartanának villámfelvonulást a budapesti német nagykövetség előtt „Merkel Putyin-pincsi” táblákkal dobálva az épület ablakait, olyan lendülettel, mint azt a rendőrség jóindulatú passzivitására mindig számítani tudók tették vagy fogják tenni a Fidesz székházánál.

A tudósítás forró kását nem kerülő címe: „Győzelem a Kremlnek, ahogyan Németország jóváhagyja a földgázvezetéket”.

Az összefoglaló legelső mondata: „Németország zöld utat adott az orosz földgázvezetéknek a nagy-britanniai orosz vegyi támadás fölötti düh ellenére”.

A berlini Szövetségi Tengeri és Hidrográfiai Hatóság (BSH) március 27-én közölte: Oroszország megépítheti az Északi Áramlat 2-es vezetéket. A közlés egy nappal azután történt, hogy Németország és más uniós tagországok orosz diplomatákat utasítottak ki, amiért „Oroszország vegyi fegyvert alkalmazott azért, hogy Angliában megöljön egy volt kémet”, fogalmaz a maga részéről píszí módon a portál, amely magát függetlennek bélyegzi.

Jens Lange, az Északi Áramlat 2 konzorcium vezetője kijelentette: „Örülünk, hogy most már minden szükséges engedély megvan a németországi szakaszhoz”.

Lange hozzátette: várható, hogy az elkövetkező hónapokban megjönnek a hasonló engedélyek Dániából, Finnországból és Svédországból, amelyeknél a Balti-tengeren fektetik le a vezetéket, amelyet a terveknek megfelelően még az idén befejeznek.

A BSH elemzése szerint az Északi Áramlat 2 vezeték „hozzá fog járulni az uniós földgázpiacon egyre inkább meglévő ellátási biztonsághoz és versenyhez”.

Angela Merkel német kancellár és Heiko Maas külügyminiszter nemrégiben szögezték le, hogy a vezeték tisztán „gazdasági projekt”.

 

Folytatás:

https://magyaridok.hu/kulfold/orosz-mergezes-nemetorszag-jovahagyta-az-eszaki-aramlat-2-es-foldgazvezeteket-2948197/

 

Megosztás: