Mattis Pentagon-vezér: Ha az USA Szaúd-Arábiát támogatja a Jemen elleni háborújában, az csökkenti a civiláldozatok számát (!)

RUSSIA TODAY

James Mattis amerikai hadügyminiszter azzal védte meg az amerikai katonai támogatást a Jement bombázó,Szaúd-Arábia által vezetett koalíciónak, hogy az segít a civiláldozatok számát korlátozni és a konfliktust „tárgyalásos úton való” végéhez siettetni.

Ezt Mattis egy sajtókonferencián mondta,  hozzátéve: ha az USA ezt a segítségét korlátozza, az csak rosszabbá teszi a humanitariánus válságot.

/Meg nem erősített információnk szerint Mattis arról nem beszélt, hogy mi lenne, ha a Pentagon elképzelt, mexikói bombázása esetén Kína katonai segítséget nyújtana, nehogy Mattist és a hadügyminisztérium állományát likvidálják./

Mattis kitért Iránra is, amelyet „felbátorítana”, ha az USA beszüntetné hadi támogatását Rijadnak.

Mattis egy olyan, szenátusbeli törvénytervezettel kapcsolatban beszélt, amely hazarendelné a jemeni háborúban segítséget nyújtó amerikai erőket.

A törvénytervezetről: http://lovasistvan.hu/2018/03/01/jemen-beke-a-lathataron-kivetelesen-az-amerikai-szenatusnak-koszonhetoen/

 

 

Megosztás: