Soros bosszúja? Ki áll a Netanjahu elleni kampány mögött?

SPUTNIK NEWS

Az orosz Sputnik News számtalan szolgálatának (angol, francia, portugál…) honlapjára került fel e cikk, amely úgy kezdődik, hogy Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a jelek szerint áldozatul esett George Soros karaktergyilkoló kampányának, mondta Avigdor Eskin jeruzsálemi politikai elemző a Sputniknak.

Elmondta, a Netanjahu elleni vádak nevetségesek. Hozzátette, a hírhedt, Soros által támogatott Új Izraeli Alap aktív szerepet játszik a Netanjahu elleni kampányban.

„Itt főként belső izraeli harcról van szó”, magyarázta Eskin. Netanjahu és Naftalin Bennett oktatási miniszter személye megtestesíti a régi elitet és teljes mértékben ellenségesek mindenfajta globalista liberális álommal szemben. Netanjahu jól keresett üzletemberként és hozzászokott a felső osztály életviteléhez, de mindennek semmi köze a korrupcióhoz.

Eskin szerint Soros Új Izraeli Alapja nagyon valószínű, hogy beszállt a Netanjahut távozásra késztető hadjáratba.

A két ember között a helyzet idén február elején élesedett ki, amikor a miniszterelnök több tízezer eritreai és szudáni migránst akart Afrikába deportálni, és ez izzó vitára, illetőleg számos tiltakozáshoz vezetett az országban.

A kormány terve szerint az afrikai migránsoknak 2018. április elsejével el kell hagyniuk Izraelt.

Február 4-én a Jerusalem Post írta meg, hogy Netanjahu Sorost hibáztatta a kormányt befeketítő kampányért, hozzátéve, hogy az Új Izraeli Alapnak ebben benne van a keze.

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/soros-bosszuja

 

Megosztás: