Kreml: a német vád orosz kibertámadásról alaptalan

PRESS TV

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője visszautasította német hivatalos szervek azon vádját, hogy Oroszország kibertámadásokat hajtott végre a német kormány számítógépes rendszere ellen.

Peszkov azt mondta, Oroszországnak már nagyon elege van azokból a vádakból is, hogy Moszkva beavatkozott az amerikai elnökválasztásba.

/A kivonatolt cikk teheráni idő szerint tegnap délután fél hatkor jelent meg  a Press TV honlapján. Most pedig nézzük, miként siránkozott a vezető német kereskedelmi lap, a Handelsblatt péntek reggeli szerkesztőségi kör-emailje:/

Ezzel kezdődik:

„A Német Szövetségi Köztársaság adathálózata elleni hekkertámadás egyre rejtélyesebb lesz. Hogy a kormány máig nem mondhatja (vagy akarja mondani), ki rejtőzik a támadás mögött és milyen nagyok a károk, már önmagában is figyelemre méltó. Még zavaróbb az az utalás, hogy a támadás tovább folytatódik, de azt már kézbe vették. Az ilyen mondatok a hidegháborús dezinformációs politikára emlékeztetnek. Egy profi válságkommunikáció másként néz ki.”

Elképesztő, nem? Először az egész rothadt német média minden bizonyíték nélkül azt hazudja, hogy az oroszok két minisztérium (benne persze a védelmivel) adatrendszerét meghekkelték, majd megtámadják a kormányt,  hogy nem hazudja azt, amit ők.

Itt az eredeti, ha valaki nem hinné:

 

Freitag, 02.03.2018

 

 

Guten Morgen Herr Lovas,

 

 

der Hackerangriff auf das Datennetz des Bundes wird immer mysteriöser. Dass die Bundesregierung bis heute nicht sagen kann (oder will), wer hinter dem Angriff steckt und wie groß der Schaden ist, ist schon merkwürdig genug. Noch verwirrender ist der Hinweis, dass der Angriff weiter läuft, aber unter Kontrolle sei. Solche Sätze erinnern an die Desinformationspolitik im Kalten Krieg. Eine professionelle Krisenkommunikation sieht anders aus

 

 

Megosztás: