Izraelinek a chilei határon péniszt rajzoltak az útlevelébe, majd képébe vágták

Kína minden téren közelít a paritáshoz az amerikai haderőhöz, jelentette ki Harry Harris tengernagy az amerikai kongresszusban. Elmondta, ez vonatkozik a szárazföldi, tengeri és a kiberháború területére is. A részletekre térve úgy fogalmazott, hogy az  érinti a rakétarendszereket, az ötödik generációs vadászgépeket és a kínai haditengerészet növekvő méretét és képességét, idézi a parancsnokot az orosz Sputnik News angol nyelvű szolgálata.

A Pentagon tagadta, hogy amerikai csapatok döntöttek romba egy szíriai hidat. A hidat az orosz hadsereg építette, hogy a katonák át tudjanak kelni az Eufratesz folyón. Az amerikaiakkal szövetséges kurd erők a Tabka duzzasztógátat hirtelen megnyitották és a hatalmas vízözön elsodorta a hidat, jelenti a német Deutsche Wirtschafts Nachrichten, amely erről megkérdezte a Pentagon szóvivőjét, aki azt mondta, még véletlenről sincs szó és semmi közük a híd elpusztulásához.

Az angol  nyelvű szlovák Spectator arról tudósít, hogy Soltész Árpád liberális magyar újságíró elleni vádemelést  tegnap az ügyészség elutasította. A vádemelést  a rendőrség indítványozta, amiért Soltész Facebook oldalán a „fehér szemét” kifejezést használta. A rendőrség szerint Soltész ezzel a nemzetet, a fajt és a hitet gyalázta meg. Soltész szerint a vád abszurd és az ügyészség neki adott igazat.

Szintén a Sputnik News angol nyelvű szolgálata számol be arról, hogy egy izraeli állampolgár útlevelét tönkre tették a chilei határon. Tal Jakobit minden ok nélkül másfél órán át várakoztatták, amikor Argentínából lépett chilei területre. Útlevelébe ezután egy férfi nemi szervet rajzoltak be és odaírták „Szabadságot Palesztinának!”, majd azután az útlevelet arcába dobták. A rajzokat négy nappal később vette észre  és elmondta, ez faji sértés volt és hogy útlevele kicserélése 280 dollárba kerül.

A németországi Regensburg városában iszlámkomplexumot építenek, 21 méter magas minarettel ellátva. Ez lenne az ötödik mecset ezen városrészben. A város vezetése erre engedélyt adott. Az identitárius mozgalom tiltakozásként 26 hófehér fakeresztet helyezett el a területre, az iszlám terror németországi áldozatai emlékére. Az identitárius mozgalom felháborítónak tartja, hogy a német kormány az adófizetők pénzén támogatja az iszlám központot építő Ditib nevű iszlamista-török uniót, jelenti a Compact online német hírportál.

 

Németországot félelem uralja, tűnik ki az Allensbach Demoszkópia Intézet legújabb kutatásából. A megkérdezettek nem csak a terrortámadásoktól, hanem az erőszakos cselekmények kirobbanásától is tartanak. Az országban a tíz-tizenegy éves gyerekek 73 százaléka fél támadástól általánosságban. A megkérdezettek 36 százaléka személyes támadástól is tart, ismerteti a felmérés eredményeit az amerikai Epoch Times nevű  hírportál német nyelvű szolgálata.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje először 11:55-kor)

 

Megosztás: