Tiroli vendéglátóhely: az FPÖ-féléknek belépni tilos!

Az észak-ausztriai napilap, az Oberösterreichische Nachrichten „A bártulajdonos kizárja Strachét és Hofert” címmel mutatja be azt, hogy a liberális tolerancia meddig terjed Tirol tájékán.

A gyönyörű fekvésű, kitűnő síelési lehetőséget nyújtó Söldenben van egy bár, amelynek a tulajdonosa gondolt egyet, és a bejárati ajtó üvegére ragasztott egy kartonpapírt, amelyen három fotó látható.

A középen Heinz-Christian Strache alkancellár és Norbert Hofer arcképe. Mindkettő közös jellemzője, hogy a radikális jobboldali Osztrák Szabadság Párt (FPÖ) tagjai. A kettőjüket ábrázoló fotó át van húzva.

Balra egy árnyember hajít be egy horogkeresztet egy üres szemétkosárba. Jobbra – ha még valakinek nem lenne elég a horogkereszt – egy négyzet alakú fotóba van beapplikálva az áthúzott horogkereszt. Alatta pedig a felirat: „Kinn kell maradnunk”. A szöveg előtt és után felkiáltójel van.

Az erről szóló beszámoló szerint a „mi” nyilván a fotón látható két FPÖ-politikusra vonatkozik.

A párt tiroli tartományi kormányzója, Markus Abwerzger a hétvégén a bejárati tiltótábláról készült fotót kitette Facebook-oldalára, és hatalmas kommentözönt kapott érte.

Abzwerger maga azzal kommentálta mindezt, hogy

őt a tiltás „történelmünk legsötétebb idejére” emlékezteti, azaz nyilván arra, amikor a „zsidóknak és kutyáknak belépni tilos” táblákat is lehetett látni az országban.

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/tiroli-vendeglatohely-az-fpo-feleknek-belepni-tilos-2769922/

 

Megosztás: