Görögországon és Magyarországon keresztül ér el Kína hosszú karja az EU-ba

N-TV

A német hírtévé beszámol egy a Spiegel által idézett új tanulmányról (készítették: Mercator Institute for China Studies és a berlini Global Public Policy Institute), melyek szerint az álhírekkel manipuláló oroszok árnyékában egy kifinomultabb és hatékonyabb hatalom mászik bele az EU-ba: Kína. /És lesz, aki ezt a kreténséget is elhiszi./

A tanulmány szerint Kínának már nem is kell kopogtatnia az EU ajtaján, ugyanis már Görögországon és Magyarországon keresztül ott is van.

De eddig erre alig figyelt valaki oda. Márpedig Kínát sokkal komolyabban kell venni, mint Oroszországot, figyelmeztet a Spiegel.

Az említett két ország rá van utalva a Kínából jövő befektetésekre.

Majd megemlíti, hogy Magyarország tavaly márciusban nem volt hajlandó aláírni egy uniós levelet, amelyben Brüsszel Kínát akarta pellengérre állítani letartóztatott kínai ügyvédek kínvallatása miatt.

/Magyarország nagyon jól tette, hogy nem írta alá a levelet. Majd ha Brüsszel levelet ír Szaúd-Arábiának,  hogy netán ne bombázza szét a tizenötezredik jemenit, akkor meg lehet vizsgálni, hogy valóban ért-e valakit baj Kínában./  

Megosztás: