Dokumentált jelentés: a francia kormány bűntárs a ruandai népirtásban – de a német sajtót a magyargyűlölet foglalkoztatja ma is

Tegnap jelent meg nem túl előkelő helyen a vezető amerikai lapban, a New York Timesban, hogy „Ruanda Franciaországot bűnrészességgel vádolja az 1994-es népirtásban”. Mint ismeretes, akkor mintegy 800 000 – 1 millió tuszit öltek meg villámgyorsan.

Márpedig egy uniós ország kormányának ilyen népirtásban tettestársként szerepelni egy Washingtonban készült hivatalos jelentésben, nem a semmi kategóriájába tartozik. Ugyanerről az orosz hírügynökség angol nyelvű portálja is beszámol „Kigali: a francia kormány tudott az 1994-es ruandai népirtásról és abban segédkezett” címmel.

E cikk megírásának megkezdése előtt (december 14, 10:55) azt a politikailag inkorrekt lépést követtük el, hogy megnéztük a hazai és a német sajtót, mi erről a véleménye. Illetve, hogy hírt adott-e róla. Az eredmény mindkét helyen mindkét tekintetben: nulla. Beleértve a két ország közszolgálati és távirati irodáit. Ami a hazai sajtó esetében… na de hagyjuk. Inkább nézzük a németet, és tegyük fel a kérdést, vajon mi lett volna, ha szerdán dokumentálhatóan kiderül, hogy az Orbán-kormány 1998-ban részt vett egy afrikai ország olyan véres államcsínyében, amelyben ötven ember meghalt?

Hány cikkecske jelent volna meg tegnap és ma e más esetekben a népirtásnak még a fuvallatára is oly érzékeny németországi médiában arról, hogy mindez előfutára volt mindannak, ami ma a CEU, a Soros-féle NGO-k, stb. ellen folyik? Minden második cikk címében a „gyűlölet” szóval, amely „jobb” körökben ugyanazt jelenti, mint a „populista”, „nacionalista”, „szélsőséges”, a vele rokon egyéb terminus technikuszok és, hogy egyébként dögölj meg, ha nem osztod nézetünket.

 

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/hivatalos-francia-kormany-buntars-ruandai-nepirtasban-2576671/

 

Megosztás: