Hogy legyen béke a Koreai-félszigeten: költöztessék Graham szenátort Szöulba!

RUSSIA TODAY

Robert Bridge amerikai író és publicista (lásd 2013-ban megjelent, Az amerikai birodalom alkonya című könyvét) remek ötlettel állt elő az RT véleményrovatában arról, hogy miként lehetne nyugalmat biztosítani a Koreai-félszigeten.

/Graham amerikai szenátor John McCain neokon-cseléd háborús héja társa./

Graham azt mondta, az USA egyre közelebb kerül katonai konfliktushoz Phenjannal és azt javasolta, a Pentagon ne küldjön több családtagot Dél-Koreába. Egy hétvégi interjújában pedig annak adott hangot, hogy egy Észak-Korea elleni „megelőző katonai csapás” „egyre valószínűbb”.

Csak nem beszélt a Koreai-félszigeten évek óta tartó provokatív amerikai hadműveletekről.

Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet pedig még azt mondta, „ha háború lesz…, az észak-koreai rezsim totálisan el lesz pusztítva”.

De ha Graham ennyire tart attól, hogy Észak-Korea az Egyesült Államokat támadja meg nukleáris rakétákkal, miért gondolja, hogy az amerikai katonák családjai biztonságosabban élnek az USA-ban, mint Dél-Koreában vagy Japánban?

Tényleg nem méri fel Lindsay, hogy mi történik, ha az USA megtámadja Észak-Koreát? Például Szöullal, Dél-Korea fővárosával?

Nem kellene őt és Nikki Haleyt odaköltöztetni? Mert ez pillanatok alatt megváltoztatná héjaszerű kürtöléseiket és sokkal közelebb lenne a világ a békéhez és diplomáciához, mint a vérontáshoz és katonai megoldásokhoz.

 

Megosztás: