Ausztrália is letiltja politikája befolyásolását külföldi pénzzel

Ausztrália parlamentje előtt törvényjavaslat fekszik, amellyel betiltanák a külföldi pénzzel történő támogatást. Az ausztrál törvényhozás elsősorban a külföldi ügynökök regisztrálását előíró amerikai törvényt vette alapul és ki kívánja kiküszöbölni, hogy bárki az ország határain túlról pénzzel avatkozzon az ország belügyeibe, jelenti a Russia Today orosz hírügynökség német nyelvű szolgálata.

A Rex Tillersont Brüsszelben fogadó Federica Mogherini uniós külpolitikai főbiztosa, tudósít a találkozóról az amerikai Politico brüsszeli kiadása, úgy nézett az amerikai külügyminiszterre brüsszeli sajtótájékoztatójukon, mintha szívesebben ülne egy fogászati kezelésen. Ráadásul fekete ruhája jelképezte hangulatát.  A cikk emlékeztet rá, hogy Donald Trump elnök még mindig nem nevezte meg brüsszeli uniós nagykövet-jelöltjét és Tillerson látogatására súlyos árnyékok vetülnek, mint a menesztéséről szóló hírek, valamint az Európai Unió és Washington vitái számos kérdésben. Mogherini figyelmeztette amerikai kollégáját arra is, hogy milyen veszéllyel jár, ha Trump elnök ma akarja bejelenteni, hogy Jeruzsálemet elismeri Izrael fővárosának.

Tegnap az ausztriai Feldkirchben egy bíróság életfogytiglani büntetést szabott ki egy 28 éves dominikai származású emberre, aki két évvel ezelőtt behatolva gyermekét váró volt barátnője lakásába az alvó nőt kézzel megfojtotta, majd felgyújtotta a lakást.  A tettes még ütötte is áldozatát, jelenti a vezető osztrák lap, a Die Presse hozzátéve, hogy az ítélet még nem jogerős.

„A magyar roma gyerekek szegregációjának véget kell vetni” címmel az Európai Unió intézményeinek híreit közlő, brüsszeli szerkesztésű uniós hetilap hosszú írását azzal kezdi, hogy a Magyarországon élő 750 000 roma rasszista erőszaknak és hivatalos üldözésnek van kitéve. Pont ennek a helyzetnek a megjavítására alakult 12 évvel ezelőtt Soros és a Világbank által támogatott Roma Oktatási Alap. Egy teljes roma nemzedék ment tönkre a magyar kormány rasszista politikája miatt. A Fidesz egyik alapítója a romákat „állatoknak” nevezte. Jelenlétüket költségvetési tehernek tekintik. Orbán Viktor kijelentette, hogy e teherrel, azaz a romák magyarországi jelenlétével kell élni. A strasbourgi Európa Tanács és az Európai Bizottság Magyarország ellen e téren jogsértés miatt indított eljárást, emlékeztet a cikk és azzal fejeződik be, hogy a romák iskolai szegregációjának véget kell vetni.

(Echo TV nemzetközi lapszemléje, először ma 11:55-kor)

 

Megosztás: