Sigmar Gabriel véget kíván vetni a transzatlanti korszak eddigi formájának

 

„Bár minden hét ilyen jól kezdődne!” – állt itt tegnap bevezető mondatként annak a sajtóhírnek az összefoglalója, amely szerint Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter attól tart, az EU menekültpolitikája totális kudarcot fog vallani.

De hogy mi történik ma, az pozitív mivoltában és fontosságában fényévekkel előzi meg a tegnapi jó hírt, ami mégiscsak egy jóslat.

Egyszerűen olyan geopolitikai változásnak nézünk elébe, ami eddig elképzelhetetlennek tűnt.

A német Süddeutsche Zeitung napilap megszerezte annak a beszédnek a kéziratát, illetve vázlatát, amelyet kedden Sigmar Gabriel német ügyvezető külügyminiszter mond el Berlinben, a Körber Alapítvány külpolitikai fórumán.

És abban nem kevesebbet, mint új Amerika-politikát javasol, mélyreható változásokat követelve Németország és Európa transzatlanti viszonyában, tekintettel arra, hogy az Egyesült Államok Donald Trump elnök alatt világpolitikát alakító szerepe meggyengült.

Hacsak romagyerekek és az egymással való házasság jogát egész Afrikára kiterjedően követelő LMBT-k nem fognak potyogni az égből, a világot folyamatosan a háború felé lökő amerikai neokon héják ellen, és így a német-orosz viszony megjavításáért már korábban is „gyanúsan” bátran kiálló Sigmar Gabriel szociáldemokrata (!) külügyminiszter elmondandó beszédében olyan módon akarja befolyásolni a német-amerikai és így az Európa-Amerika viszonyt, hogy annak várható geostratégiai hatása felmérhetetlen, mégpedig pozitív értelemben.

Azaz szakítást jelent azzal a vak buzgalommal, amivel eddig Európa elsősorban német parancsra volt elkötelezve. Azzal, hogy tapsoljon minden oroszellenesség szításának és általában mindannak, ami országok szétrombolásához és menekültáramlatok Európára zúdításához vezetett.

Ebből elég volt, fogja mondani ma Sigmar Gabriel.

A beszéd vázlata szerint a külügyminiszter nyomatékosítani fogja, hogy a jövőben Németországnak tudatosabban kell érdekeit képviselni, sőt át nem léphető vörös vonalakat is meg kell húznia, mégpedig német érdekből.

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/sigmar-gabriel-veget-kivan-vetni-transzatlanti-korszak-eddigi-formajanak-2536789/

 

Megosztás: