Kushner Flynnt nógatta, hogy telefonáljon több helyre Izrael ENSZ-beli védelmére

PRESS TV

Jared Kushner, Tump elnök veje azt mondta Michael Flynn volt nemzetbiztonsági tanácsadónak, hogy telefonáljon mielőtt az ENSZ Biztonsági Tanácsa tavaly decemberben Izrael elleni határozatot szavaz meg.

Kushner maga több nagykövetet és külügyminisztert hívott fel és mondta nekik, vagy szavazzanak a határozat ellen vagy azt késleltessék, ameddig Trump nem veszi át a Fehér Házat.

A BT azonban egynapos halasztással elfogadta a határozatot december 23-án és Washington tartózkodott. Ennek következtében nyolc év alatt ez volt az első, Izraelre és a palesztinokra vonatkozó határozat, amelyet a 15 tagú tanács el tudott fogadni, mert az USA nem vétózta azt meg.

Flynn pénteken beismerte,  hazudott az FBI-nak Oroszországgal való kapcsolatai ügyében, amikor azt mondta, sohasem kérte Szergej Kiszljak washingtoni amerikai nagykövetet a szavazás késleltetésére és vádat emeltek ellene.

A történetet teljesen egyszerűen így adja vissza az iráni PRESS TV, mint itt olvasható. Ugyanúgy, mint például a CNN.

Aki pedig azt akarja látni, miként csomagolja ezt a sztorit a hazai sajtó, kattintson ide és nézze meg, hol, illetve mikor bukkan elő a lényeg:  http://index.hu/kulfold/2017/12/01/vadat_emeltek_trump_volt_nemzetbiztonsagi_fotanacsadoja_ellen/

 

Megosztás: