„Magyarország most Soros célkeresztjében”

 

TOM LUONGO

E címmel olvasható az amerikai oldalon az a cikk, amely Orbán és Soros viszonyát taglalja. Ennek második mondata így hangzik: „Orbán, akár Vlagyimir Putyin orosz elnök, felvette a kesztyűt, hogy megvédje a kelet-európai értékeket Soros ellen, ahogyan Putyin tette az orosz érdekek védelmében”.

„És éppen ez az, ami miatt a nyugati média mindkettőt neo-hitlerista diktátorként feketíti be”, olvasható a harmadik mondatban. A cikkíró hozzáteszi, természetesen ez nonszensz, de ez az a pálya, amelyen a játékosoknak játszaniuk kell.

Tom Luongo, a cikk szerzője ezután ismerteti a Magyarországon Soros ügyében folyó, választások előtti felvilágosító kampányt és azt, hogy Soros visszalőtt, de úgy, írja Luongo, hogy az a magyar miniszterelnöknek tett jót.

Majd rögtön ezután említi: az amerikai külügyminisztérium 700 ezer dollárt költ az Orbán-kormány elleni médiaharcra.

De ez nem igazán érdekes. Sokkal inkább az, írja Luongo, hogy David Kolstelancik budapesti amerikai ügyvivő nyíltan a magyar kormányfő ellen harcol akkor, amikor ez pontosan az ellenkezője annak, mint amilyen nyilatkozatokat tett egymásról Trump elnök és Orbán Viktor.

„Nem titok, hogy a budapesti amerikai nagykövetség tele van az Obama-kormány idején felvett maradékokkal, akik továbbra is ott dolgoznak, mert a kongresszus se Trump, se Tillerson külügyminiszter térségbeli kinevezettjeit nem hagyja jóvá”.

 

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/magyarorszag-most-soros-celkeresztjeben

 

Megosztás: