Büntetésből kényszerholokauszt-emlékmű AfD politikus háza mellett

SPUTNIK NEWS

Szerda reggel óta Björn Höcke, az Alternatíva Németországért politikusának háza mellett holokauszt emlékmű áll.

A „sírköveket” odahelyező „művészkollektíva” tagjai éjjel-nappal szemmel tartják Höcke házát és addig maradnak ott, ameddig a politikus térdre nem hull.

A rendőrség nagy bevetéssel van jelen, beleértve egy helikoptert is.

Mindezt Höcke azért „kapta”, mert idén januárban a berlini holokauszt emlékműről azt mondta, „a szégyen emlékműve”.

Kijelentéséből hatalmas botrány lett és még pártjából is ki akarták zárni. Majd kiderült, hogy az AfD Höcke megjegyzése után még több szavazatot kapott.

Ezután a berlini Zentrum für Politische Schönheti (ZPS – Politikai Szépség Központja) anélkül, hogy Höcke tudott volna róla, kibérelte a türingiai Bornhagenben lévő háza melletti  telket és megkezdte az „emlékmű” tervezését a politikusnak. Tíz hónappal később, szerda reggel hatra készen lett az „emlékmű”, amely a berlini kicsinyített mása.

A betondarabok közül a legkisebb is 420 kilót nyom. A legmagasabb két és fél méter.

24 ilyen „sírkő” van most a politikus háza mellett.

A „művészcsoport” három kamerát is felszerelt, amelyek élőben „közvetítik” az ottani helyzetet.

A csoport a leleplezéssel együtt gyűjtésbe kezdett 83 ezer eurót gyűjtöttek össze a „fenntartáshoz”, holott csak 53 ezer euró volt a cél.

A ZPS tervezési stábjának vezetője, Cesy Leonard elmondta, a politikus házánál már megjelent egy „jobboldali csőcselék”, amely Höcke nevét skandálta és mindenféléket kiabált a ZPS ellen.

Az AfD két sajtóközleményben reagált. Bírálta a politikus kikémlelését. A művészeket bűnözőknek nevezte, akik az emberi méltóságot támadták meg és céljuk az emberi lét elpusztítása. Az AfD türingiai szervezete lélektani hadviselésről is beszélt és bejelentette, Höckét a bíróság előtt is megvédik.

Találós kérdés az olvasóknak: kinek a javára fog ítélni a bíróság? Maradnak-e ott a betontömbök? Néhány hónap múlva egészen véletlenül nem válik-e „zarándokhellyé” Höcke háza?

Megosztás: