„Németország információs háborút visel Oroszország ellen”

DEUTSCH.RT

Alekszej Puskov orosz szenátor a Russia Today német nyelvű szolgálatának annak kapcsán nyilatkozott, hogy az USA bezárásra kényszeríti az RT-t és a Sputnik Newst, míg Németország démonizálja őket.

Oroszország most ellenlépéseket tervez. Az adó arról beszélgetett  Puskovval, hogy ez milyen méreteket ölthet.

Puskov – aki az orosz szenátusban az információpolitikáért felelős és két évtizeden át heti politikai műsort moderált – elmondta, miként értékeli a német médiapolitikát és hogy Oroszország milyen módon változtathatja meg politikáját a külföldi médiumokkal szemben.

Ezt mondta: „Sajnos meg kell állapítanom, hogy a német médiumok Oroszországgal kapcsolatban egydimenziósok. Az a benyomásunk, hogy minden jelentést egyetlen helyen készítenek egy sablon szerint, majd pedig azt szétosztják a német médiumoknak. Alig van véleménypluralizmus és az Oroszországra vonatkozó információ kizárólag negatív…”

Hozzátette még: van egy ki nem mondott konszenzus, mely szerint Oroszországról vagy semmit, vagy csak rosszat szabad írni.

/Puskovnak teljesen igaza van, de ugyanez a helyzet a magyar kormánnyal és, kiterjesztve, Magyarországgal. Aki nem hiszi, hallgasson bele a Klubrádiónak legközelebb  hétfőn, a hét órás hírek után hallható nemzetközi lapszemlébe, amelyből megtudják a német sajtóból is, hogy a nacionalista, populista, stb. magyar kormány mivel fenyeget mit./

Megosztás: