Linz és környékének iskolái elmigránsodtak – nemzetközi sajtószemle

„Soros vendettája? Mi van a panama papírok mögött?” címmel az orosz Sputnik hírügynökség angol nyelvű szolgálata arról ír, hogy a jelek arra mutatnak, az úgynevezett panamai „Paradicsom dokumentumok” kiszivárogtatás mögött Soros állhat, aki a befolyása alatt álló médiumok segítségével ismételten célzott meg az útjába álló politikusokat és közéleti szereplőket. Nem véletlen,  hogy a legújabb Paradicsom dokumentum-botrányt ismét a Tényfeltáró Újságírók Nemzetközi Konzorciuma turbósította fel. Ezt a globális hálózatot George Soros pénzeli, mutatott rá Ivan Danyilov orosz közgazdász, pénzügyi és politikai elemző. Az a tény,  hogy most a kínai, az orosz és az amerikai vezetők környezete mellett felbukkant II. Erzsébet, azt mutatja, hogy Soros a brit királynőt meg akarta büntetni a Brexit miatt.

Hasszan Ruhani iráni elnök felszólította Szaúd-Arábiát, hogy szüntesse be ellenséges politikáját Teheránnal szemben, figyelmeztetve arra,  hogy milyen mélyrehatóan káros következményei lesznek  annak, ha Rijad csak az Egyesült Államokban és Izraelben bízik. A kabinetje tegnapi találkozóján nyilatkozó Ruhani ismételten hangsúlyozta Irán támogatását a térség országainak fejlődéséhez, beleértve Szaúd-Arábiát és azt mondta, nincs más út a testvériségen, a barátságon és egymás segítésén kívül. Hozzátette, más nemzetek bombázását és az ellenük folyó agressziót viszont be kell szüntetni, jelenti az iráni PressTV angol nyelvű szolgálata. Rohani a szaúdi uralkodóházat emlékeztette arra is, hogy a szaúdiaknál erősebb hatalmak se tudtak semmit tenni Irán és népe ellen.

Iszonyatossá vált a levegő minősége a légszennyeződés miatt nappal sötétté vált indiai fővárosban, Új Delhiben, jelenti a helyszínről a vezető amerikai lap, a New York Times „Indiában annyira mocskos a levegő, hogy a fejed fáj” címmel megjelent cikkében. A szennyezettség a harmincszorosa annak, mint amit az Egészségügyi Világszervezet biztonságosnak tekint. Kedden ez már olyan szintet ért el, hogy a főváros történetében most először négyezer iskola bezárását rendelték el. Sokaknak otthonukat levegőszűrő zárja, de még úgy is érezhető a kinti bűz.

Az ausztriai Linz városában és környékén az idei tanévben az iskolásoknak már 60 százalékának nem  német az anyanyelve. Az állami általános és középiskolákba összesen 12 139 tanuló jár. Közülük csupán 4844 diáknak német az anyanyelve. 7295-nek nem az. „Vagyis az osztrák gyerekek 40 százalékos arányukkal csökkenő kisebbséggé váltak iskoláinkban”, fakadt ki Peter Stumptner, az Osztrák Szabadság Párt városi tanácsosa. A 38 linzi általános iskola közül húszban a migránsok aránya már 50 % fölött van, olvasható a linzi Info-Direkt heti magazinban.

Echo TV nemzetközi sajtószemle, először 11:55-kor

 

Megosztás: