A DK-s Ara-Kovács a román közszolgálati rádióban pocskondiázza a magyarokat

Az angol és francia nyelvű Visegradpost vélemény és hírportál „Budapesti liberálisok ’két millió prostituáltat’ másodrendű állampolgárokká akarják tenni” címmel rendkívüli felháborodással ír arról, amilyen aljas módon nyilatkozott pénteken a román közszolgálati rádiónak Ara-Kovács Attila, a DK külpolitikai bizottságának elnöke. Olyanokat mondott, hogy „A Fidesz hatalmi politikája… a Magyarország határain túl élőkre – éljenek akár Új-Zéland, Venezuela, Kárpátalja vagy Erdély területén –úgy tekintenek, mint politikai prostituáltakra.”  Majd azt is mondta, hogy „Választási törvényünk antidemokratikus jellege aláásta a határon túli magyar kisebbségek emberi jogait, miatta leértékelődöttek az autonómiáért szóló érvek, az Erdélyben és másutt élő magyar közösségeket kitette az ott élő többségek nacionalista indulatainak.”

A DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN nevű független német hírportál a Washington Post tegnapi cikkét kommentálja, amely arról az óriási meglepetésről számol be,  hogy a Pentagon hirtelen fordulattal az Észak-Korea elleni háborút kizárólag szárazföldi csapatokkal tartja lehetségesnek, mert csak így lehetséges „abszolút biztonsággal” megtalálni az országban lévő valamennyi nukleáris fegyvert. Ezzel, írja a hírportál, az amerikai hadügyminisztérium pofont adott az amerikai neokonok Észak-Korea elleni háborús terveinek. A Pentagon így a gyakorlatban elvágta azon katonai opciót Észak-Korea ellen, amellyel Trump elnök és környezete többször fenyegetett.

A vezető amerikai lap, a New York Times annak a körülményeit vizsgálva, hogy miért mondott le meglepetésszerűen Szaad Hariri libanoni miniszterelnök Iránt és libanoni szövetségesét, a Hezbollahot hibáztatva, azt írja: a közel-keleti országban széles körben elterjedt vélemény, hogy e látványos lemondást Irán térségbeli versenytársa, Szaúd-Arábia rendezte meg azért, hogy elszigetelje a Hezbollahot, amely Libanon legerősebb politikai pártja és amelynek erős milíciája van és hogy összeomoljon Libanon nemzeti egységkormánya. Tegnap Bahrain már felszólította Libanonban tartózkodó állampolgárait, hogy biztonságuk érdekében hagyják el az országot. Naszrallah sejk, a Hezbollah vezetője azt mondta, a miniszterelnök lemondása rendkívüli mértékben destabilizálja az országot és visszautasította Hariri azon vádját, hogy Irán beavatkozna Libanonban. Hozzátette, jellemző, hogy a libanoni miniszterelnök lemondását éppen Rijadban, a szaúdi fővárosban jelentette be.

/EchoTV nemzetközi sajtószemléje először 11:55-kor/

Megosztás: