Kína új korszaka kezdődött meg

PEOPLE’S DAILY

A kínai lap a KKP 19-ik országos kongresszusa mai záró napja alkalmával jelentette meg azt a cikkét, amely arról szól, hogy milyen korszak kezdődik Kínában.

Kína hatalmas teljesítményének köszönhetően globális vezető hatalom lett a gazdaság és technológia, a védelmi képességek és az átfogó nemzeti erő terén.

Kína több mint 700 millió embert emelt ki a szegénységből azóta, hogy megindította a reformokat mintegy negyven évvel ezelőtt és kinyitott a világra.

A mérsékelten virágzó társadalom építésének a célja az elérhetőség határán belülre került.

Hszi Csin ping kínai elnök a nemzeti modernizációnak két szakaszát körvonalazta. Az első, 2020-tól 2035-it tartó szakaszban Kína tovább folytatja munkáját, és további 15 év kemény munkájával valósítja meg a modernizációt.

A 2035-től a 21-ik század közepéig tartó második szakaszban az ország olyan átalakuláson fog átmenni, amelynek következtében az jólétet eredményez, erős lesz, demokratikus, kulturálisan előrehaladott, harmonikus és gyönyörű.

Hszi hangsúlyozta, hogy mindezen fejlődési folyamat során az ország a béke zászlóját tartja a magasba azért, hogy megőrizze a világbékét, segítse az országok közös fejlődését, és minden országgal baráti együttműködést folytasson a békés együttélés öt elve alapján.

Kína olyan emelkedő tenger, amely a rajta lévő valamennyi hajót fel akarja és fel fogja emelni. „Kína jövője a világ jövője”, jelentette ki a kínai elnök.

Megosztás: