Törökország: az Amnesty International aktivistái 15 évet is kaphatnak

SPUTNIK NEWS

Egy tucat, még júliusban Törökországban letartóztatott  Amnesty International aktivistára a török államügyészség 15 év börtönbüntetést kér.

A letartóztatottak között van Idil Eser, az AI ottani igazgatója is.

Azzal vádolják őket, hogy összeálltak Fethullah Gulen iszlám prédikátorral a kormányellenes puccsban.

Ugye nem felejtjük el, hogy ez a mocskos banda 2000 decemberében ezt a hirdetést adta fel holland lapokban?:

 ÁTLAGOSAN HÁROM ÉVIG TART, MÍG HOLLAND GYEREKEK ELVESZTIK TEJFOGUKAT

EGYES MAGYARORSZÁGI RENDŐRKAPITÁNYSÁGON EZT MÁR 24 ÓRA ALATT IS EL TUDJÁK INTÉZNI

A kínzást megdöbbentőnek, kevésbé megdöbbentőnek vagy nagyon megdöbbentőnek tartja?  Egy megkötözött felnőttnek a lelki kínzásától jobban felháborodik, mint mondjuk egy 9 éves kislányénak, akinek villanyáramot vezetnek a talpához? Emberként természetesen csak „jaj”-t mond.  Apaként vagy anyaként minden bizonnyal vörös köd ereszkedik a szemére.

A magyarországi „eset”, amelyről készült jelentés a birtokunkban van, nem áll egyedül. Az ENSZ gyermekekre vonatkozó megállapodását csaknem minden ország ratifikálta (az Egyesült Államok és Szomália kivételével), de több mint 150 országban még mindig kínoznak lelkileg és testileg gyerekeket. Börtönökben, árvaházakban és rendőrségeken. A változatok éppen olyan szörnyűségesek, mint számosak: magánzárkában tartás, megerőszakolás a parancsokat kapott katona által, hüvelykujj levágása csípőfogóval. A gyerekek szenvedése nem segít nekik, hogy felnőttekké váljanak. Vagy hogy egyszer apák vagy anyák legyenek.

Az Amnesty International „gyorssegély” hálózata egyes esetekben sikerre vezet: egyesek kínázástól való félelme megszüntethető. A „sikerszázalékot” Hollandiában csupán 220 000 taggal tudjuk biztosítani. De sok apának és anyának már nem azzal válaszolunk, hogy „jaj!”.

Keretes hirdetés az Amnesty International taggá válásának részleteivel.

Alatta:

SEGÍTSEN A KÍNZÁST MEGELŐZNI. A GYÓGYULÁS SOSEM ELÉG.

 

Megosztás: