Ki a világ legnagyobb ökovandálja? Angela Merkel

A fenti címet szándékosan nem tettük idézőjelbe, hogy fokozatosan érjék azok a kínos információk e hivatalosan jobboldali konzervatív kancellárasszony hazai balliberális rajongóit.

A következő sokk: a cikk e címmel – ó borzalom – a brit Guardianben jelent meg, és annak szerzője – újabb borzalom – e lap világszerte elismert környezetvédelmi szakértő publicistája, George Monbiot, aki még mindig ottmaradt eme, az elmúlt mintegy tíz-tizenhárom éve folyamatosan az establishment ölebévé vált, egykor kemény antiglobalizmusával és háborúellenességgel a tisztességtelen nyugati fősodratú mezőnyből kilógó újságnál.

Amivel – de ezt csak nagyon óvatosan jegyezzük meg – mintha az elmúlt napokban történt volna valami hátraarc egykori önmaga felé. Ma például Simon Jenkins, a lapnak szintén a régi „vonalvezetést” jelképező, kiváló publicistája olyan cikkben küldte a legmelegebb éghajlatra Theresa Mayt, amiért brit miniszterelnök elődjeit utánozva az amerikai elnökök ölebévé szegődött, hogy több albioniban megállhatott a levegő annak olvasása közben. Olyan mondatokkal fűszerezve, hogy „paranoid abszurditás” azt állítani, miszerint Észak-Korea létében fenyegeti Amerikát, és hogy May liheg falvakat bombázni Szíriában és Irakban, csakhogy tessék Trumpnak.

A Monbiot cikk tegnapi, de jellemző, hogy azt az egyébként Guardian-imádó balliberális, és így sajnos az egész magyar sajtót a külföldi hírek terén feltétlenül tematizáló médiumok nem akarták észrevenni.

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/ki-vilag-legnagyobb-okovandalja-angela-merkel-2244703/

 

Megosztás: