Putyin Budapesten tárgyalt, Dél-Afrikában belefáradtak ez emberhús evésbe (EchoTV sajtószemle)

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására tegnap Budapestre érkezett Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki a Nemzetközi Dzsúdó Szövetség tiszteletbeli elnökeként látogatást tett a Dzsúdó Világbajnokságon, a megnyitó ünnepségek napján. Putyin elnök a magyar miniszterelnökkel való találkozásán megjegyezte, országaik között az idei év első felében több mint 20 százalékkal nőtt a kereskedelem, és az az egész évben várhatóan 27 %-kal is nőhet.  Elmondta, a paksi atomerőműhez szükséges 12 milliárd dolláros finanszírozás garantált és a munkálatok a jövő év elején megindulhatnak. Egyebek között hozzátette, Oroszország „minden tőle telhetőt megtesz” magyar barátai és partnerei támogatására az oroszországi üzleti vállalkozásaik segítésében, jelenti az orosz elnök, azaz a Kreml hivatalos sajtófelülete.

A dél-afrikai Sunday Times „Az emberi hús evésébe belefáradt szegény falusiak sötét titka” címmel megjelent cikkében arról számol be,  hogy a KwaZulu-Natal tartomány egyik falvának lakója amikor besétált az Estcourtban lévő rendőrségre, a rendőrtisztek nem tudták, mi az a bűz, ami belőle árad. Kiderült, hogy az illető táskájában rothadó emberi végtagok voltak. Az is kiderült, hogy az illető falujában a szegények rendszeresen esznek embert. Meg is indultak a letartóztatások.

Donald Trump és Sauli Niinisto finn elnök közös washingtoni sajtótájékoztatóján az amerikai elnök kijelentette, úgy gondolja, az USA és Oroszország idővel ki fog jönni egymással és reménykedik az amerikai-orosz kapcsolatok megújulásában. Amikor egy amerikai újságíró azt kérdezte, hogy nem tekinti-e Oroszországot biztonsági fenyegetésnek, azzal felelt, hogy „sok országot tekintek biztonsági fenyegetésnek”. A finn elnök elmondta, nagyra becsüli a párbeszédet Oroszország és a NATO között. Hozzátette, a párbeszéd kulcsfontosságú a Balti-tengeri katonai feszültség elkerülésére, jelenti az orosz Sputnik News hírügynökség.

A kaliforniai Berkeley Egyetemen Trump elnök híveinek békés tüntetésére szabadult rá több száz főből álló, feketébe öltözött, álarcos, botokkal, könnygázgránátokkal és pajzsokkal felfegyverkezett antifasiszta csőcselék. Az amerikai elnök hívei az Amerikában jelenlévő marxizmus ellen vonultak fel, amikor az antifák  „Nácik haza!” üvöltéssel törték át a rendőrségi barikádot,  tudósít az orosz Russia Today tévé.

/Echo TV nemzetközi sajtószemléje először 11:55-kor/

Megjegyzés: az emberevős cikk részletesebben nemsokára

 

Megosztás: