Oroszország és Kína felháborodott az újabb amerikai szankciók miatt

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

 

Az orosz kormány az USA-t ellenlépésekkel fenyegette meg az amerikai kormány által kedden az orosz és kínai vállalatok ellen jóváhagyott szankciók  miatt. Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes közölte, kormánya dolgozik az ellenlépéseken.

Elmondta, rendkívül kevéssé hihető amerikai vezetőknek azon kijelentései, hogy a kétoldalú kapcsolatokat stabilizálni akarják akkor, amikor újabb és újabb amerikai szankciókat léptetnek életbe.

Ennek ellenére, tette hozzá, az orosz kormány nem veszíti el a reményt, hogy a ráció hangja egyszer majd győzedelmeskedni fog és az amerikai kollégák megértik azon problémákat, amelyek a szankció spirálból fakadnak.

A kínai kormány is elítélte a kínai cégek elleni újabb amerikai szankciókat. A pekingi külügyi szóvivő kijelentette, az USA ezzel megnehezíti az észak-koreai konfliktus rendezését és nem járul ahhoz, hogy a két ország közötti bizalom és együttműködés megteremtéséhez. Elmondta még, Washingtonnak hibás magatartását meg kell állítania és azon javítania kell.

Az USA további kínai és orosz cégeket vett fel a szankció listára azzal, hogy együttműködnek Észak-Koreával.

 

Megosztás: