„Zsidók ítélik el Trumpot” Charlottesville ügyében

FORWARD kontra MONDOWEISS

 

Az Egyesült Államok zsidóságának vezető lapja ezzel a címmel ír a Charlottesville-i erőszakról és a történtek utáni elnöki kijelentésekről: „A zsidók elítélik Trumpot, amiért a neonácikról és fehér szuprematistákról eltereli a megbélyegzést”.

„Zsidóként, amerikaiként, emberként nincsenek szavaim, melyekkel ki tudnám fejezni undoromat és csalódásomat”, mondta Brian Schatz, hawaii demokratapárti szenátor, hozzátéve: „Ez nem az én elnököm”.

Jonathan Greenblat, a Rágalmazás Elleni Liga országos igazgatója nyilatkozatában fejezte ki azt, hogy milyen „mélyen felkavarta” Trump, aki minden határon túllépett, ahogyan egy nevezőre hozta a Charlottesville-i fehér szuprematistákat az ellentüntetőkkel, akik azért voltak ott, hogy ellenezzék a gyűlöletet.

Jerry Nadler new yorki demokratapráti képviselő, aki a képviselőházban „a leginkább  zsidók által lakott” körzetet képviseli, kijelentette: Trump megmutatta igaz valóját, amikor nem volt hajlandó megbélyegezni a fehér szuprematistákat, akik kirobbantották a halálos erőszakot.

És a lista folytatódik, felemlegetve a II. világháborús Lengyelországot, David Duke-ot, a Ku Klux Klan vezetőjét és más példákat, oldalakon át.

Az amerikai Mondoweiss portálján megjelent cikk viszont mindezt másként látja „Faji felsőbbrendűség és a cionista kivétel” című cikkében, amely így indul:

„Politikusok Marco Rubio, Chuck Schumer és Rony Wyden szenátoroktól kezdve nagy hangon ítélték el Charlottesville-ben a jobboldal szombati Egyesüljön a Jobboldal menetét és azon terrorista aktusokat, amelyeket ez eredményezett”.

Majd folytatódik a nagy elítélések további példáival.

Ezután: „Csakhogy ugyanezen szenátorokat egyesíti imádó támogatásuk egy olyan rasszista rezsim iránt, amelyet semmivel nem kevésbé a faji és ideológiai felsőbbrendűség inspirál, mely etnikai tisztogatást követel” és mindegyikük aláírt egy törvényt, amely még börtönre is ítélheti mindazt, aki  tiltakozik a palesztinok jogainak megsértése ellen. Beleértve az illegális zsidó telepeket a megszállt területeken és a palesztin földek kisajátítását.

Hatalmas a kontraszt az amerikai rasszizmus elítélése és a cionizmus rasszista ideológiájának támogatása között.

Majd következnek az ősi földjeiken még ott élő (köztük keresztény) palesztinok elleni napi, iszonyatos bűncselekmények felsorolása.

A cikk azzal fejeződik be, hogy nagyon itt az ideje a cionista faji felsőbbrendűségnek biztosított kivétel megszüntetése.

Megosztás: