Merkel Schulznak: De, kapjanak uniós pénzt a migránselutasító országok is

Angela Merkel német kancellár visszautasította Martin Schulz szociáldemokrata ellenlábasa javaslatát, hogy csak azon uniós tagországok kapjanak pénzt az EU-tól, amelyet befogadnak migránsokat. Kijelentette, idézi őt a vezető német napilap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung hogy „ez nem az az európai szolidaritás, amelyet elképzelek”.

Az Európában amúgy is nem egy esetben a legmagasabb német háztartási energiaárak az év első részében rekordmagasságot értek el annak ellenére, hogy az energia piaci ára csökkent, jelenti a Clean Energy Wire nevű energetikai szaklap.

Witold Waszcykowski  lengyel külügyminiszter azzal fenyegette meg a választások utáni német kormány külügyminiszterét, hogy készüljön fel arra a kártérítési igényre, amelyet a lengyel kormány napokon belül  benyújt Berlinnek kártérítést követelve az 1939 és 1945 között megölt hat millió lengyel életéért és az ország infrastruktúrájában okozott pusztításért, jelenti a lengyel rádió angol nyelvű hírszolgálata.

Az Egyesült Államok mintha elfelejtené, hogy konfliktusokat miként lehet diplomáciai úton rendezni, jelentette ki Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője, hozzátéve, hogy az USA és Észak-Korea most már ugyanazon a háborús uszítás ösvényén jár, alig fordítva figyelmet konfrontációjuk lehetséges következményeire, azaz százezrek elpusztulására, idézi őt a Russia Today globális orosz televízió.

Ron Paul, volt amerikai kongresszusi képviselő, a róla elnevezett intézet igazgatója keményen támadta cikkében Donald Trump elnököt, akinek a háború nemhogy utolsó opciója lenne, de az lett az első és a Fehér Ház hadi központtá vált. A józan ész sokkoló hiányát jelzi az is, hogy az elnök Venezuelát katonailag fenyegeti, noha ez az ország egy pillanatig nem fenyegeti az Egyesült Államokat és azt nem is tudná megtenni.

Miközben az Egyesült Államok a káosszal küszködik, Kína válasza a stabilitás, írja az angol nyelvű kínai lap, a Global Times, az amerikai Charlottesville-ben kirobbant zavargásokkal kezdve és rátérve arra, Trump elnök a nemzetközi vitákat használja fel arra, hogy elterelje a figyelmet a belföldi felfordulásokról, míg Kína a nemzeti újjáéledés útján halad.

/Echo TV nemzetközi sajtószemléje 11:55-kor/

 

 

 

Megosztás: