Az USA az orwelli „orosz fenyegetést” az amerikai hadikiadások növelésére használja

RUSSIA TODAY

„Az amerikai neokonok stratégiája az, hogy mind közelebb kerüljenek az orosz medvéhez, ameddig az végül valóban agresszívvé nem válik. Ha ez mégsem történik meg, akkor legalább megrémisztették a lakosságot és más országokat nagyobb katonai költségvetésre ösztönöztek, magyarázza Marko Gasic, a nemzetközi ügyek kommentátora” – kezdődik a cikk.

Mike Pence amerikai alelnök Észtországba utazott tegnap, hogy ott újra megerősítse az USA elkötelezettségét a balti államok biztonsága mellet  egy állítólagos „orosz fenyegetéssel” szemben.

Gasic elmondta, azzal, hogy Pence Oroszországot a legnagyobb veszélynek állította be, olyasvalami, mint  ami egyenesen George Orwell 1984 című könyvéből származik, melyben Óceánia népeit arra invitálták, hogy gyűlöljék Eurázisa népeit. Óceánia természetesen a mai NATO-tömb, amelyet Washington vezet és Eurázsia Oroszország.

Pence problémája az,  hogy Oroszország nem elég agresszív. Sőt, egyáltalában nem agresszív.

Úgyhogy Amerika addig akarja hergelni Oroszországot, ameddig az valóban odacsap és akkor diadalmasan mondhatják: „Ugye!?”.

Arra a kérdésre, hogy mindezt miért engedi meg Európa, Gasic válasza: „Európa hagyományosan – külpolitikában és katonai értelemben – a NATO szövetségen át operáló USA lakája”. Az Egyesült Államoktól kapja a parancsokat.

Az Oroszország elleni szankciók kizárólag a katonai-ipari komplexum érdekét szolgálja. Oroszország nehéz helyzetét intézményesíteni akarják, hogy Trump ne tudjon Moszkvához közeledni.

„Ezen szankciók célja az, hogy az amerikai politikát végeláthatatlan neokon háborúskodás irányába tereljék, amelyből senki nem tud kimenekülni. És aki ezt az irányt ellenzi, azonnal azzal vádolják, hogy az ellenséggel társul”, zárul a cikk.

 

 

 

Megosztás: