Washingtoni szemmel: Soros az „antifasiszta” fasiszta

 

Az amerikai Daily Caller honlapján olyan cikk jelent meg, amely az amerikai „antifasiszta” mozgalmak egyik fő szponzorát, Sorost veszi célba azzal, hogy jobb lenne, ha az igazi fasisztát saját magában keresné a nagy amerikai fasisztahiányban.

Először azonban néhány szó a cikket hordozó portálról és a konzervatív Amerika ikonikus szerzőjéről, aki azt írta.

A Daily Caller a balliberális Huffington Post nevű internetes portálra adandó jobboldali konzervatív online válaszként született 2010-ben.

Tudósítói ott ülnek a Fehér Ház sajtótájékoztatóin és e lapban nem egy eredeti tényfeltárás olvasható.

A cikk szerzője Dinesh D’Souza akinek legújabb könyvének címe: „A nagy hazugság: az amerikai baloldal náci gyökereinek bemutatása”.

D’Souza volt az abszolút úttörő abban is, hogy már 1991-ben megjelent könyvében („Liberális oktatás: a faj és szex politikája az egyetemeken”) figyelmeztetett arra, hogy az amerikai egyetemeken a „pluralizmus” és a „sokszínűség” zászlai alatt a tanintézeteket strukturális rasszizmussal, szexizmussal, homofóbiával és osztály előítéletekkel vádoló, masírozó diákaktivisták a tudatlanságot, a politikai korrektség intoleranciáját és rasszizmust képviselik.

D’Souza számos könyv szerzője, amelyeket ideológiai ellenfelei éppen úgy gyűlölnek, mint „2016: Obama Amerikája” című dokumentum filmjét, amely számos interjú segítségével mutatta be a volt amerikai elnököt. E gyűlöletoldalnak azonban egy dolog nehéz: az Indiában született szerzőt az általuk megszokott módon rasszizmussal vádolni.

A Daily Callerben hétfő kora délután megjelent cikke így indul:

„A mai Amerikában az úgynevezett ’antifasiszta’ mozgalom furcsán emlékeztet éppen arra a fasizmusra, amely ellen harcol. Amikor álarcos antifa tiltakozókat látunk fekete ruhában, rajtuk fegyverrel, megzavarva nyilvános rendezvényeket és megakadályozva meghívottak előadását az egyetemeken, akkor ez inkább látszik fasizmusnak, mint az ellenkezőjének. Az önjelölt antifasizmus és a fasizmus közötti szoros kapcsolat látható az antifa egyik fő pénzügyi szponzorában, George Sorosban.”

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/washingtoni-szemmel-soros-az-antifasiszta-fasiszta-2030194/

 

Megosztás: