Kérelem Szigetvári Viktornak az MTI elleni feljelentésre rasszista diszkrimináció miatt

Szigetvári Viktor
Az Együtt választmányi elnöke

Ön július 20-án az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül hozta  nyilvánosságra, hogy panasszal fordul a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnál (NMHH), mert múlt héten az Echo TV Sajtóklub című műsorában egy dagadt négert dagadt négernek neveztem. (http://lovasistvan.hu/2017/07/20/valaszom-szigetvari-viktor-feljelentesere-a-dagadt-neger-ugyben/)

Indoklása ezt is tartalmazta: „Az Együtt álláspontja szerint a kiegyensúlyozott, előítéletektől és
diszkriminációtól mentes tájékoztatással nem fér össze egy ilyen nyilatkozat.”

Az, hogy én nem „nyilatkozatot” tettem, most hagyjuk.

Felháborodásával és panasza benyújtásával azt a látszatot kelti, hogy Önt és pártját a faji diszkrimináció feldúlja.

Nyilván egyetért velem abban, hogy minden, egyetemesnek és általánosnak mondott vagy hangoztatott elv, dogma, stb., pontosan annak univerzális jellegét ássa alá, ha kiderül, csupán azt politikai haszonelvűséggel használják.

Éppen e látszat elkerülése érdekében, kérem, tegye meg az Ön által legmegfelelőbbnek talált lépést, beleértve netán a bírósághoz fordulást, hogy az állami Magyar Távirati Iroda – amelynek felügyeleti szerve a fentebb említett NMHH – politikai gyilkosságok/merényletek esetén faji alapon diszkriminálja a tetteseket, illetve áldozatokat. Az NMHH hallgatólagos jóváhagyásával.

Amennyiben az áldozat izraeli, abban az esetben az MTI következetesen, kivétel nélkül a „megölik”, „meggyilkolják”, stb. szófordulatot használja. Ha palesztin, úgy az „életét vesztette” és hasonló terminológiát.

Ön bebizonyította, hogy egy újságírónak az ön által rasszistának tekintett kijelentése is mennyire felháborítja és cselekvésre ösztönzi.

Elképzelhetetlen, hogy ön, mint a kormány ellenzéke, annak egy intézménye rasszista gyakorlata esetén tétlen marad ez esetben. Amely faji diszkriminációt súlyosbítja, hogy a közszolgálati adók papagájként ismétlik e rasszista megkülönböztetést és nyomukban természetesen a teljes hazai sajtó, egy-két nemes kivétellel.

Ha tétlen marad, nem csak önmagát, de egész pártja aggodalmát a rasszista diszkriminációval szemben hiteltelenné, sőt nevetségessé teszi.

 

Az alábbiakban bizonyítékként mellékelem az MTI ilyen, faji diszkriminációs gyakorlatának két legfrissebb, tegnapi példáját, valamint az MTI tudósítójának leggyakoribb forrását, az izraeli Haaretz nevű angol nyelvű lapot, amely nem a „meghalt”, hanem a „megölték” fordulatot használja az MTI-ben „meghalt” palesztin áldozat esetében is, mint a cikk címe mutatja.

 

Izrael-terrorizmus-palesztinok
Egy palesztin merénylő halálra késelt három izraelit egy Rámalláh melletti telepen

Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelenti:
Jeruzsálem, 2017. július 21., péntek (MTI) – Egy palesztin merénylő halálra késelt három izraelit, és súlyosan megsebesített egy negyediket a ciszjordániai Rámalláh melletti Halamis telepen. A merénylőre rálőttek, az ő sebesülése életveszélyes – jelentette péntek este a Háárec című izraeli újság honlapja.

A palesztin férfi behatolt a ciszjordániai telepen lévő házba, és késével a lakókra támadt. Egy hatvan és egy negyven év körüli férfit halálra késelt, valamint egy negyven év körüli nőt életveszélyesen, egy másik nőt pedig súlyosan megsebesített. Az életveszélyesen megsebesült nő később meghalt.
Ezután lövésekkel ártalmatlanították a támadót, akit szintén életveszélyes sebesüléssel láttak el a helyszínre érkező mentők. A biztonságiak nagy erőkkel átfésülték a települést további terroristák után kutatva.
Korábban pénteken három palesztin vesztette életét és háromszázkilencvenegy ember megsebesült a Jeruzsálemben és Ciszjordániában történt zavargásokban, amelyek az al-Aksza mecsethez vezető utaknál felállított detektoros kapuk miatt törtek ki.
A rendőrség a nap folyamán letartóztatott huszonkilenc tüntetőt, tízet Jeruzsálemben, a többieket pedig Ciszjordániában.
Mahmúd Abbász palesztin elnök péntek este bejelentette, hogy minden szinten megszakítják a kapcsolatokat Izraellel a mecsetnél bevezetett új biztonsági előírások miatt.

hsz \ kvb

MTI 2017. július 21., péntek 22:22

 

Izrael-palesztinok-erőszak
RÖVIDHÍR – Meghalt egy palesztin tizenéves és többen megsebesültek a pénteki összecsapásokban Izraelben

    Jeruzsálem, 2017. július 21., péntek (MTI) – Kelet-Jeruzsálemben egy tizenhét éves palesztin fiatal meghalt az összecsapásokban, amelyek a detektoros kapuk miatt kialakult feszült helyzetben törtek ki, többen pedig megsebesültek, noha korábban a jeruzsálemi óvárosnál viszonylag békésen ért a déli ima időszaka – jelentette az izraeli média pénteken.

A palesztin egészségügyi minisztérium jelentése szerint Kelet-Jeruzsálemben, a Rasz al-Amúd nevű lakónegyednél kitört zavargásokban vesztette életét Muhamed Saraf, akit a Háárec című izraeli lap értesülése szerint egy telepes lőtt le.
A példátlan rendőri készültség ellenére délután számos összecsapás történt Kelet-Jeruzsálem lakónegyedeiben és Ciszjordániában, pedig az óváros kapuinak környékén előzőleg viszonylag békésen lezajlott a déli muzulmán imádkozás.

hsz \ kvb

MTI 2017. július 21., péntek 15:32

 

http://www.haaretz.com/israel-news/1.802708

 

Three Palestinians Killed in Clashes With Israel as Thousands Protest Over Temple Mount

read more: http://www.haaretz.com/israel-news/1.802708

 

Megosztás: