A nukleáris energia globális reneszánsza – Németország nélkül

Figyelmeztetés: a független német gazdasági-politikai szakportál, a Deutsche Wirtschafts Nachrichten e cikkének elolvasásától óvjuk a Paks 2-őt Putyin ürgebőr-orbánpincsizések közben vehemensen ellenző „demokratikus ellenzéket”, mert fennáll számukra a szívszélhűdés kockázata.

A fenti címmel megjelenő cikk így foglalja össze tartalmát: „Az USA a nukleáris energia világméretű reneszánszát vezeti be. Németország annak energiafordulata következtében a pálya szélére került.” Donald Trump amerikai elnök fordulatot jelentett be az amerikai energiapolitikában azzal, hogy megnöveli az exportot és növeli a termelt nukleáris energiát.

Kormánya olyan utakat fog keresni, közölte, amelyek a hazai nukleáris energiaipart újjászületés felé segítik. Arról van szó, fejtette ki, hogy a földgázhoz és a megújuló energiákhoz képest az atomenergiát kell versenyképesebbé tenni. Ugyanakkor ki akarja építeni a folyékony földgáz Ázsiába irányuló kivitelét és szenet akar exportálni Ukrajnába.

Ha Trumpnak a nukleáris energiára vonatkozó terveit megvalósítja, és az nemzetközi követőkre talál, úgy a német cégek a pálya szélére kerülnek. Angela Markel kancellár energiafordulata eredményeként a fő hangsúlyt a megújuló energiák kapták. Ma a nukleáris energia piacát a franciák, Japán, az USA, Oroszország és Kína uralja.

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/nuklearis-energia-globalis-reneszansza-nemetorszag-nelkul-1900450/

 

Megosztás: