„A Reuters (végre) rájön arra, hogy vannak nácik Ukrajnában”

OFF-GUARDIAN

Ezzel a címmel ír gúnyos anyagot az Off-Guardian, amelyről néhány szót.

Néhány nagyon tisztességes újságíró 2015-ben hagyta ott a brit Guardian napilapot, mert torkig lettek az egykor tisztességes lap hazudozásaival elsősorban Líbia, Szíria és Ukrajna ügyében, és akkor alapították meg az Off-Guardiant. Ahol csak tényekre hajlandóak támaszkodni.

A cikk tehát:

Két nappal ezelőtt a Reuters (brit hírügynökség) jelentést tett közzé e címmel: „Miként tudja megmutatni Trump, hogy kemény az antiszemitizmussal szemben”.

A cikk így folytatódik: „Nem értem, hogy Trump – akit korábban soha nem neveztek antiszemitának, soha nem bírálta Izraelt és akinek a lánya és veje zsidó – hirtelen mutatnia kell, hogy „kemény” az antiszemitizmussal szemben, de láthatóan azt teszi.

Hogyan teszi? Elítéli Ukrajnát, mert a kormánya támogatja a fasizmust.

A rövidség kedvéért listázom azon ukrajnai témákat, amelyek annyira zavarják a cikk szerzőjét, Josh Cohent:

– Kijevben a helyi hatóságok nemrégiben úgy szavaztak, hogy egy fontosabb utcát egy volt náci kollaboránsról és antiszemitáról, Roman Sukevicsről neveznek el…”

A cikk ezután folytatja a listát, majd ezt írja: „E tények nyilván sokkolják azokat az embereket, akik csak a fősodratú médiumokat olvasták a jobboldali államcsíny és az utána következő ukrajnai polgárháború nyomán. Ezen idő alatt a fősodratú médiumok erőforrásaik nagy részét arra használták, hogy eloszlassák azt a ’mítoszt’, miszerint Ukrajna nácikkal van tele, nevetségesnek, ’orosz propagandának’ nevezték…”

/Ezt a cikket talán azért is érdemes volt bemutatni, mert látszik, Magyarország milyen aljas, igazságtalan módon piszkálja egyoldalúan az amerikai kormány és helyi hányadéka a Szabadság téri Guantánamó komplexum./  

Megosztás: