„Magyarország: Orbán Viktor Eldorádója a szélsőjobboldalnak” – hazudta Keno Verseck (Der Spiegel)

Franciaország és Németország vezetőinek tegnapi berlini találkozójáról von mérleget a brit Guardian napilap azzal a fő gondolattal, hogy a látszat ellenére nem csak Emmanuel Macron francia elnöknek van miért hálásnak lennie Angela Merkel német kancellárnak, de megfordítva is ez a helyzet.

Az igaz,  hogy beszélgetésükön Macron egy sokkal gyengébb országot képviselt, szemben Merkellel, Európa legerősebb országának vezetőjével, akinél a gazdaság dübörögve halad előre.

Csakhogy Macron nem igazán a koldus kettejük kapcsolatában, ugyanis a francia elnök fényes győzelmével az elnökválasztáson szinte megmentette Merkelt és egész Európát egy politikai katasztrófától, ugyanis elhárította a szélsőjobboldal hatalmas előretörését egy olyan időben, amely a brit kilépéssel, a Brexittel és Donald Trump elnökségével a mai liberális demokrácia szövetét illetően annyi viszályt vetett el.

A számos német lapban a magyar népről és a jobboldali Magyarországról a rendszerváltás óta büntetlenül hazug jelentéseket író Keno Verseck a legolvasottabb német hírportálon, a Der Spiegel Online felületén tegnap este kiposztolt cikkének címe: „Magyarország – Orbán Viktor Eldorádója a szélsőjobboldalnak”.  A cikk összefoglalója szó szerint: „Horst Mahler állítólagos menedékkérésével kapcsolatos zűrzavaros játék és letartóztatása azt bizonyítja: Magyarország a Keletről és Nyugatról érkezett szélsőjobboldaliak nekirugaszkodási helye”.  Értjük, ugye? Ha valakit őrizetbe vesznek valahol, az az Eldorádó számára…Horst Mahler az egykori német terrorista Vörös Hadsereg Frakció tagja volt, aki később szélsőjobboldalivá változott, és miután holokauszttagadás miatti börtönbüntetése elől menekült Németországból, Sopronban őrizetbe vették. Keno Verseck cikkében még ezt is meri hazudni, hogy Magyarországon „ számos paramilitáris, szélsőjobboldali, részben felfegyverzett szervezet és csoport működik, amelyek erőszakkal lépnek fel a romákkal és menekültekkel szemben, sőt az állam elleni fegyveres harcra buzdítanak”. Küldte jelentését a hazug külföldi tudósítók budapesti Eldorádójából az igazság tagadásáért le nem tartóztatott Keno Verseck.

 

Megosztás: