Egyesült Királyság: Vissza a társadalmi/állami tulajdonhoz!

Szegény SZDSZ, még szégyenben és közadósság visszahagyásában dicstelenül kimúlt poraiban is gyalázzák, mégpedig épp a brit feudális monarchia általa agyonszeretett Munkáspártja. Ugye emlékezünk Bauer Tamás és a többi ávósivadék napi dörgedelmére, miszerint az állam rossz, sőt a legrosszabb gazda?

E megmondóknak most csupán 32 fogát rúgta ki a brit Munkáspártnak a június 8-i előrehozott választásokra írt, nyilvánosságra hozatala előtt tegnap kiszivárgott 43 oldalas „választási kiáltványa”, amelyről a jobboldali Times „A Munkáspárt visszatér az állami tulajdonhoz” címmel írt cikket, míg az Independent ezzel a címmel fejelte meg ismertetését. „Kiszivárgott választási kiáltvány: Jeremy Corbyn újraállomosítaná a postaszolgálatot és évi 6 milliárd fonttal növelné az egészségügyi kiadásokat”.

A kormányzó torykhoz képest egyértelműen igen erősen vesztésre álló Munkáspárt mindent bedobott, hogy tetsszen a választóknak.

A Munkáspárt újra társadalmi tulajdonba venni az energiaszolgáltatókat, a vasutat, a postát. Eltörölné az egyetemi tandíjat és ingyenes lenne az egész állami oktatási rendszer.

A programot 43 oldalas teljes terjedelmében csak a jövő héten teszik közzé. Azt jövő csütörtökön vitatja meg a Munkáspárt vezetése, majd azután végletesítik és osztják szét a választóknak.

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/egyesult-kiralysag-vissza-tarsadalmiallami-tulajdonhoz-1685851/?utm_source=Napi+h%C3%ADrlev%C3%A9l+a+Magyar+Id%C5%91k+kiemelt+h%C3%ADreir%C5%91l&utm_campaign=063de6aa85-hirlevel&utm_medium=email&utm_term=0_4fe27455be-063de6aa85-181179461

 

Megosztás: