Soros keze az olasz piacon

 

OCCHI DELLA GUERRA

Magyarul „A háború szemei” című olasz hírportál felteszi a kérdést, vajon mit is keresett a honosított amerikai spekuláns Paolo Gentiloni olasz miniszterelnöknél, aki őt a Chigi palotában, hivatalos székhelyén fogadta, és amelyről a magyar sajtóban csak honlapunk számolt be tegnap, majd annak nyomában a Magyar Idők.De mielőtt ismertetnénk e portál cikkét, vessünk egy pillantást Olaszország jelenleg legnépszerűbb pártjának, az Öt Csillag Mozgalom elnökének, Beppe Grillónak a honlapjára, ahol a témában ezzel a címmel találunk információt: „Mit csinált Gentiloni Sorossal?” És rögtön közli ezzel kapcsolatos twitter-üzenetei hashtagjét, ami #TrasparenzaSuSoros, azaz Soros átláthatóvá tétele.

Grillo kifogásolja, hogy a miniszterelnök semmiféle közleményt nem adott ki találkozójukról. És felemlíti azt, hogy a spekuláns 1992-ben nekiment a lírának, aminek következtében az 30 százalékot vesztett értékéből és az olasz államháztartás emiatt 48 milliárd dollárnak megfelelő lírát vesztett.

A pártvezető felháborítónak tartja, hogy a miniszterelnök titkolja, miről beszélt a spekulánssal. „Gentiloni miniszterelnök, mit beszéltetek Sorossal?” – kérdezi Grillo. Majd ezzel zárja sorait: „Leszállnál a piedesztálról és elmesélnéd a teljes igazságot Sorossal való találkozótokról?”

Most pedig térjünk vissza „A háború szemei” honlapon a témában olvasható cikkhez, amely hasonló kérdéseket tesz fel, de ennél jóval tovább megy.

 Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/soros-keze-az-olasz-piacon

 

 

Megosztás: