A hazai ferdítések után: mi történt a Merkel-Putyin találkozón?

RUSSIA TODAY

Jellemző arra, ahogyan Merkel Szocsiban Putyinnál tett látogatását kezelte a hazai sajtó a 24.hu arról „szóló” beszámolójának címe: http://24.hu/kulfold/2017/05/02/merkel-a-csecsenfoldi-melegek-jogainak-biztositasara-kerte-putyint/

Mielőtt megnéznénk, miként számol be ugyanerről a találkozóról a Russia Today, annyit jegyezzünk meg: a formátlan nadrágkosztüm tegnap Szaúd-Arábiában mintha elfelejtette volna emberjogi harcos önmagát.

A Russia Today ezzel a címmel fejelte meg tudósítását a két vezető tárgyalásáról:

Oroszország sohasem avatkozik be mások belpolitikájába, de ilyen kísérleteket érez kívülről, mondta Putyin

Ezt az orosz elnök kettejük a Fekete-tengerparti Szocsiban Merkellel tartott sajtókonferenciáján mondta.

A megbeszélt főbb témák ezek voltak: szíriai konfliktus, ukrajnai helyzet, terrorizmus elleni harc és a Moszkva-Berlin kétoldalú kapcsolatok.

Putyin az újságíróknak elmondta, semmilyen bizonyíték nincs az amerikai médiában az orosz beavatkozásokról feltálalt történetekre.

Elmondta, sajnos éppen az ellenkezője történik: igen hosszú ideje próbálnak beavatkozni az orosz belügyekbe akár a civil szervezetekkel, akár közvetlenül.

Mindketten azon a véleményen voltak, hogy nincs szükség új megállapodásokra az ukrajnai helyzet stabilizálására és jobb megvárni a minszki egyezmény és a „Normandia-képlet” eredményeire.

Szíriával kapcsolatban Putyin elmondta, kapcsolatot tart fenn az USA-val.

Az emberi jogokat illetően Putyin visszautasította azon vádakat, hogy az orosz rendőrség aránytalan erőt alkalmaz a tüntetőkkel szemben. Sőt, mondta, ellentétben európai kollégáikkal, az orosz rendfenntartók nem oszlatnak tömeget könnygázzal és gumibottal.

 

Megosztás: