A Politico sikolya: „Marine Le Pen elnök első 100 napja”

POLITICO

Nem kevesebb mint 16 nyomtatott oldal terjedelemben vizionál a mai Politico amerikai portál európai kiadása, mert Marine Le Pen minden közvéleménykutatás ellenére is  befuthat a második fordulóban és Franciaország elnöke lehet.

A fatális dátum május 14, amikor egy héttel a választás második fordulóját követően Marine Le Pen legyőzi Emmanuel Macront. A hatalomváltás néhány percig tart. Hollande elnök üdvözli őt, mielőtt a régi elnököt betuszkolják Citroenjébe és elszáguldanak vele.

Majd leírja a borzalom forgatókönyvét. Ki az EU-ból, stb. A hatalmat az elnökasszony 150 tagu „preatoriánus gárdája” tagjai között osztanák el, akiket „Horatiusoknak” neveznek és rejtve akarnak maradni.

A határokat ellenőrizni kezdik. Több tucat terroristagyanús elemet utasítanak ki Franciaországból. Majd Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke kap levelet, amelyben Le Pen az EU reformját követeli. Ahelyett, hogy Berlinben meglátogatná Merkelt, mint ahogyan azt tenné bármely más hivatalába lépő francia elnök.

A cikk 13-ik oldalán váratlan felbukkan Orbán Viktor fotója, aki Le Pennel rokonszenvező „populista” vezető. Orbán egy fekete télikabátban néz zord farkasszemet a Politico olvasóival.

 

Megosztás: