William Kristol amerikai főneokon imádni kezdte Trumpot – jajj a világnak!

MONDOWEISS

„Azt hittem, a Bush-kormány volt Bill Kristol ünnepi korszaka, de a legutóbbi napok igen csak jók voltak a neokonzervatívoknak, ahogyan Donald Trump Szíriát és Afganisztánt bombázta, ráadásul Észak-Koreát fenyegette”, kezdődik a portál cikke.

Kristol, a korábban a republikánus térfélen alakult „Soha Trump” mozgalom korábbi vezetője a Fox tévé egyik műsorában egyszerűen imádta Trump fekete-fehér jellemzését Oroszországról és Szíriáról. „Putyin olyan embert támogat, aki valóban gonosz ember. Azt hiszem, nagyon rossz Oroszország számára. Azt hiszem nagyon rossz az emberiségnek.”

Kristol ezt jelentette ki: „Szinte mondhatjuk, hogy Oroszország, Irán és Szíria a gonosz tengelyét alkotja, amely saját polgárait üldözi és fenyegeti a civilizált világot”.

Szóval, jegyzi meg a cikk, Oroszország most Irak helyébe lépett a gonosz tengelye tekintetében. A neokonok aztán valóban jól gondjaikba vették annak idején Irakot!

Ezután a cikk még számos más, Trump-imádó mondatot idéz Kristoltól.

Mivel William Kristolról, a neokon Weekly Standard hetilap főszerkesztőjéről a Wikipediának nincs magyar szócikke, a kedves olvasók talán megbocsájtanak nekem, hogy a róla szóló olasz nyelvű Wiki-szócikk első mondatát idézem:

„Zsidó származású amerikai neokonzervatív, aki az „Új amerikai évszázad projektet vezeti”.

És, szintén engedelmükkel, idézem a Wiki róla szóló német szócikke második mondatát:

Kristol szenvedélyesen áll ki Izraelért és az USA katonailag védett globális hegemóniája mellett , valamint a nemzetközi jog revíziójáért.

Megosztás: