Levél a bp-i amerikai ügyvivőnek: Tisztelt Tömeggyilkos Úr!

David Kostelancik
A budapesti amerikai nagykövetség ügyvivője

Tárgy: Fejezzék be itteni és globális agressziójukat!

 

Tisztelt Tömeggyilkos Úr!

Meggyőződésem, hogy Ön éppen úgy a demokráciában természetesnek hirdetett, azonos mérce vallójaként és hirdetőjeként korrektnek tekinti megszólításomat.

Ha az amerikai és a nyugati országok fősodratú sajtója Orbán Viktor miniszterelnököt antiszemitának nevezi azért, mert az e sajtó által antiszemitának hazudott Bayer Zsolt állami kitüntetést kapott, nyilván elfogadja, hogy még nagyobb joggal tömeggyilkos országa budapesti képviselőjeként tömeggyilkosnak nevezem.

A magyar közvélemény jó része (a „jó” minőséget is jelez) éppen úgy hatalmasat csalódott Donald J. Trump elnökben annak pálfordulása miatt, mint a világon száz és százmilliók.

Azaz abban csalódott, hogy míg az elnök kampánybeszédeiben a béke hírnökeként lépett fel, azt ígérve, hogy  nem idegen országokat akar lerohanni, szétbombázni, népeket megölni, menekülésre kényszerítve őket,  hanem Amerikát akarja előtérbe tolni és annak fejlesztésére akarja a pénzt költeni, most még elődjén is túlmenve bombázik, gyilkol, országokat atomtámadásokkal fenyegetve, és sodorja a világot egy termonukleáris háború közelébe. Mert rövid idő alatt puhányként hajlott meg a hadiipari lobbi, kongresszusi kiszolgálóik, az egyszólamú, engedelmes fősodratú média és a neokonzervatívok nyomása alatt.

Ön pontosan tudja, hogy az Egyesült Államok a II. világháború óta ötven külföldi kormányt buktatott meg, több mint 30 országban bombázott népeket. Csak Vietnamban és Dél-Koreában 6 és fél millió ember halálát okozva, míg Irakban az Önök nemzetközi joggal ellentétes inváziója nyomán több mint egy millió embernek kellett meghalnia. És ne feledkezzünk meg arról, hogy több mint félszáz ország vezetőjét akarták meggyilkolni, és legalább harminc ország demokratikus választásába  avatkoztak be.

Önök embereket kínoztak és küldtek bérkínzó központokba.

Robotgépekkel öltek meg és ölnek meg ártatlan embereket, valamint finanszíroznak tömeggyilkos rezsimeket, illetve látják el őket halált hordozó fegyverekkel.

Trump elnök parancsára a napokban a nemzetközi joggal szembe menve bombázták meg a szuverén Szíriát „megtorlásul” azért, mert, hazudták mindenfajta bizonyíték nélkül, Aszad elnök önök szerint saját népe ellen indított vegyi fegyvertámadást.

A tisztességes, nem néhány zsebben koncentrált sajtójuk immár tele van szó szerinti jajkiáltásokkal egy közelgő, Washington által kirobbantott világháborútól félve. Az atomtudósok nemzetközi órája pár perccel éjfél előtti időt mutat.

Azt persze még nem tudni, hogy Önök az amerikai támaszpontok százaival körbevett Oroszország, Kína, Észak-Korea, Szíria, Jemen vagy Szomália megtámadásával akarnak világégést okozó háborút indítani.

Sajtójuk, beleértve az amerikai bombák ledobásától nyálát csorgató itteni, balliberális médiumaikat, óránként hazudik mások agresszív lépéseiről, fenyeget, újabb és újabb szankciók bevezetéséért üvölt, miközben Kína és Oroszország vezetőitől mást sem hallani, mint hogy milyen módon lehetne a háborús feszültséget enyhíteni, a kapcsolatokat normalizálni, a kereskedelmi, kulturális és egyéb fajta együttműködést jobbá tenni.

A múltkoriban egy kávéházban ülve egy szomszédos asztalnál az Egyesült Államok migránsokat produkáló politikáját hangosan szidva azt mondták, hogy legszívesebben a magyar belügyekbe is folyamatosan beavatkozó nagykövetségükre dobnának bombát. Ami egy példája a reményt keltő Trump elnök megválasztása utáni gyors hangulatváltozásnak.

Éppen ezért próbáljon azok mellé állni, akik úgy hallatják hangjukat Washingtonban, legyen az bármely vékony és halk, hogy Amerikának, az amerikai népnek éppen úgy az érdeke, mint az egész világnak, ha nem állandóan a konfliktusok feltüzelésén, a provokatív, agresszív, háborús lépéseken, bombázásokon, országok lerohanásán, népeik elüldözésén járnak, hanem mindennek az ellenkezőjén.

Hiszen Önöknek sem lehet érdeke, ha egy ellenbombázás eredményeként az Egyesült Államok népének nagy része meghal, városaik romokban hevernek.

De addig is azonnal hagyjanak fel egy néhány hét szünetet követően újra megkezdett beavatkozásukkal a magyar belügyekbe, mert ha az 27 év után sem hozott eredményt, most sem fog. Sőt.

 

Megosztás: