Németország uniós törvényt akar a „gyűlöletbeszéd” és az „álhírek” ügyében

EUOBSERVER

Németország igazságügyi minisztere, Heiko Maas tegnap kijelentette, hogy uniós szintű jogszabályokat kell hozni a „gyűlöletbeszéd” és az „álhírek” ügyében, de az Európai Bizottság langyosan fogadta a javaslatot.

/A ma születetteknek: aki a „gyűlöletbeszéd” kifejezést olvassa liberális médiumban, azonnal tudja: elsősorban az antiszemitizmust értik alatta. A többi körítés./

Maas kijelentette, hogy „európai megoldások” kellenének a faecesbookon (a „faeces” nem elírás itt) és twitteren terjedő tartalmak szabályozására.

Németország szintén tegnap fogadtak el egy erre vonatkozó törvényt, amelynek értelmében 50 millió euró büntetéssel sújtanak egy ilyen internetes céget,  ha az nem töröl „nyíltan sértő” tartalmat.

Maas azt mondta: „A verbális radikalizáció gyakran az első lépés a fizikai erőszak felé.” (Hitlerről kivételesen nem beszélt. Sem a többezer palesztin gyermek és csecsemő kiirtásáról.)

A törvényt örömmel üdvözölte az ország zsidó közössége.

Ezt Josef Schuster röfögte el azzal, hogy „amikor a gyűlöletet szítják és a törvényi normák demokráciánkban azzal fenyegetnek, hogy jelentőségüket vesztik, akkor be kell avatkoznunk.”

 

 

Megosztás: